Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Istanbul, gusturi și arome

Călătorii 20 August 2013, 23:25
Spune-ti parerea
Dacă cumva ești la dieta nu îți recomand să mergi la Istanbul, nu de alta dar cu siguranță acul cântarului va arăta ceva mai mult chiar și numai după câteva zile.

Bine, se exclud cei cu voință de fier, care pot rămâne indiferenți la minunățiile pe care le vezi în vitrine sau la mirosul îmbietor de kebab pe care îl simți de la depărtare. Eu nu am rămas indiferentă și mi-am satisfăcut toate poftele de la baclava și rahat până la kebab, iskender și kofte.

Ispite sunt la tot pasul, fie că sunt vitrinele în care sunt aranjate frumos kilograme de rahat de toate soiurile, cu fistic, cu migdale, cu nuci, cocos sau alune, fie că sunt baclavale aurii, mai mici sau mai mari, în toate formele posibile, fie că sunt vânzatori ambulanți de covrigi, castane coapte sau porumb fiert.

Ce poate fi mai bun decât o clipă de odihnă pe o bancă la soare, savurând o baclava și un pahar cu suc de rodie proaspăt stors?! Mai mai că îți vine să tot iei câte o pauză; noroc că sunt multe de văzut și timpul e destul de scurt.

Dacă ești pe fugă și vrei să ronțăi ceva sănătos poți alege niște fructe gata curățate și tăiate sau un suc de fructe stors pe loc.

Baclava


Rahat



Suc proaspăt de rodie


Dacă partea cu gustările am lămurit-o, hai să vedem cum stă treaba cu mâncarea adevărată. Și aici ai o sumedenie de variante de unde să alegi.

Dacă ești pe fugă, iei un kebab, care nu are niciun fel de maioneză sau ketchup, numai carne la grătar, murături și ceva sosuri picante, sau un sandviș cu pește de pe lângă podul Galata.

Mai este un tip de sandviș considerat o delicatesă : cel cu mațe de oaie prăjite. Delicatesă au ba....n-aș putea să spun pentru ca aici am zis pas.

Poftiți la mațe fripte!


Bun kebabul...



Dar nu se poate să fii tot pe fugă, trebuie să stai la un moment dat la masă și să savurezi bunătățile turcești.

Sunt multe autoserviri ale căror vitrine sunt încărcate de tot soiul de tocane cu legume, cu carne, cu carne si legume, sarmale, orez, vinete umplute sau frigărui.

Am ochit câteva in Taksim, pe Istiklal și chiar am mâncat într-o zi la una dintre ele. La parter era autoservirea iar pe 3 etaje erau sălile de mese. Când am intrat noi era vreo 12.30, nu era foarte multă lume, dar când am ieșit, mare ne-a fost mirarea să vedem că lumea stătea la coadă afară.

Iskender



În altă după-amiază ne-a făcut cu ochiul o terasă foarte aglomerată de pe lângă universitate unde am mers pe principiul că dacă e plin de localnici sigur e bună mâncarea. Singura problemă era că nu aveau meniu in engleză, chelnerul ne-a invitat să dăm un ochi înăuntru și să arătăm cu degetul ce vrem iar la final ne-a taxat după cum a vrut el, oricum nu știam cât ar trebui să coste. Dar mâncarea a fost bună și nici nu a fost scump.

Tocană cu legume și carne și orez



Nu pot decât să repet: e bună tare mâncarea la Istanbul!

Autor: Claudia Mihăilă
Puteţi găsi mai multe impresii de călătorie ale Claudiei Mihăilă la adresa: povestidinlume.blogspot.com. Claudia Mihăilă este agent de turism al agenţiei Wens Tour.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri:

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

aeroportul cluj: se reiau charterele turistice către grecia, egipt, tunisia, turcia și constanța
De astăzi, 1 iulie 2020, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se reiau zborurile charter turistice, spre 9 destinații ...citeste tot
zboruri de la cluj spre liverpool cu wizz air
Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ...citeste tot
aeroportul cluj: primele 12 destinaţii turistice anuntate pana acum pentru 2018 - egipt, grecia, spania, turcia şi tunisia
La Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a avut loc lansarea zborului direct, tip charter, Cluj-Antalya, zbor operat de către compania aeriană ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dacă prin măsurile luate la începutul pandemiei România era un exemplu pentru alte state, după încheierea stării de urgență lucrurile au luat-o razna. În primul ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

DECIZIE: În ce situații poți scoate masca fără să fii amendat
STUDIU: București, Cluj-Napoca și Brașov sunt printre cele mai poluate orașe europene cu NO2, cancerigen de mare risc
Top 4 cadouri potrivite pentru perioada pandemiei - Sfaturi și idei pentru clujeni
Destinațiile care vor fi reluate de pe Aeroportul Cluj în acest an
Lovitură dură pentru restaurantele și cafenelele din Cluj-Napoca: SUNT OBLIGATE să închidă în interior!
34 de burse oferite prin concurs de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021
Călin Cozma, președintele Organizației Patronale Horeca Transilvania: Cum pot evita restaurantele falimentul
ANAF ANTIFRAUDĂ, controale în zona comerțului on line nefiscalizat
CALIN TĂUT, Business Development Manager PwC, despre impactul pandemiei asupra mediului de afaceri
Incidența cazurilor de COVID 19 la mia de locuitori a ajuns în Cluj-Napoca la 1,43 CE URMEAZĂ de la 1,5?

Pandemia schimbă obiceiurile de consum. Ce investiții vor fi interesante? Este întrebarea la care răspunde pentru Via Cluj TV vicepreședintele ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

De astăzi, 1 iulie 2020, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se reiau zborurile charter turistice, spre 9 destinații ... citeste tot

Cel mai modern garden center din Transilvania se află la intrarea în Cluj, pe Calea Turzii 287-289. Este o suprafață de ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook