Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

CUM a ajuns clujeanul Florin Roșoga blogerul no.1 în materie de dezvoltare personală

Coffe talk 6 Ianuarie 2014, 15:27
Spune-ti parerea
“Încă există o reticență a clienților de a cumpăra online, în comparație cu modul în care se comportă cumpărătorii de peste hotare (...). Afacerea obisnuita nu pune suficient accent pe canalele de promovare online (blog, social media, campanii de promovare online etc). Ceea ce inseamna in final ca este loc pentru cei care au curajul sa fie astazi pionieri pe domeniul lor”, spune Florin Roșoga, considerat blogerul numărul 1 în România pe zona de dezvoltare personală.

Florin Rosoga FOTO: Facebook Florin Rosoga FOTO: Facebook

Florin este urmărit de peste 120.000 de cititori lunari și 300.000 pagini afișate lunar, mai mult de 30.000 de abonați la blog. Scrie despre evoluție personală, antreprenoriat online și ofera consultanță pe aceste subiecte. Este căsătorit și are un băiețel de 5 ani.

Oferă consultanță individuală și organizațională despre blogging, social media și productivitate. Este și public speaker pe aceste subiecte.

Începutul


Curioși de succesul pe care îl are în mediul online dar și ca autor, i-am propus un interviu din care să aflăm mai multe despre ceea ce reprezintă pasiunea lui: blogging-ul.

Florin Șomodi: De ce ai ales acest domeniu și care sunt, în două cuvinte, avantajele și dezavantajele lui în România anului 2013?

Florin Roșoga: Am ales să scriu pe blogul meu www.florinrosoga.ro despre dezvoltare personala și ulterior despre antreprenoriat online pentru că sunt domenii care mă interesau pe mine însumi și despre care vroiam să învăț mai multe. Adevărul este că nu am avut un plan foarte bine pus la punct de la bun început, a fost mai degrabă o joacă. Vroiam să văd ce pot învăța eu însumi.

Avantaje: domenii în plină dezvoltare în România, cu mult potențial în față

Dezavantaje: trebuie să construiești totul de la zero, informațiile existente în română sunt incomplete și uneori eronate

Florin Șomodi: Cum apreciezi nivelul pieței locale clujene/regionale pe sectorul tau?

Florin Roșoga: În zona Clujului există atât interes pentru subiect, cât și mai multe proiecte care îl vizează. Sunt câteva organizații dintre cele mai bune în România care oferă produse de calitate de dezvoltare pesonală aici.

Există în continuare mult potențial pe partea de dezvoltare de produse online pentru piața de dezvoltare personală sau domenii conexe și mă aștept ca în următorii ani pe piață să apară proiecte noi cu produse proprii.

Cum devine joaca o afacere


Florin Șomodi: Cum ți-au influențat viziunea studiile făcute în facultate și/sau după?

Florin Roșoga: Am absolvit Politehnica din Cluj. Ceea ce am învățat în facultate m-a ajutat prea puțin. A trebuit să învăț ulterior de la zero tot ce am avut nevoie să știu.

Florin Șomodi: Cum ai pornit afacerea? A fost Greu? Ai avut momente de ezitare?

Florin Roșoga: Am pornit-o din joacă. La început nu am gândit-o ca o afacere, vroiam doar să scriu online despre experiențele mele și să cresc un blog. Pe măsură ce primul blog și următoarele au crescut am luat în considerare transformarea lor într-o afacere.

Au existat câteva momente foarte dificile, am avut și ezitări. Fiind părinte nu îmi permit luxul de a da greș sau de a renunța. Am mers mai departe.

Florin Șomodi: Care sunt proiectele tale de suflet realizate până acum?

Florin Roșoga: Blogul www.florinrosoga.ro, devenit cel mai apreciat blog românesc de dezvoltare personală (peste 120.000 de vizitatori lunar). Este proiectul în care am investit cel mai mult efort până acum, iar rezultatele nu au întârziat să vină.

Un al doilea proiect care mi-a oferit multă satisfacție este cartea “Arta Dezvoltării Personale” pe care am lansat-o în 2013 și care a fost pentru mine o ocazie să înțeleg mai bine procesul de publicare și lansare exclusiv onlive a unei cărți de către un blogger. Cartea este disponibila pentru comanda online la www.artadezvoltariipersonale.ro.

Și un al treilea proiect, recent, este Blog2Money. Blog2money (www.blog2money.ro) este o serie de tabere de tip bootcamp care doresc să ghideze pas cu pas pe cineva de la zero la un blog apreciat și ulterior la transformarea blogului într-o afacere.

Ne interesează să „transformăm” oameni simpli în antreprenori online, prin aceleași strategii pe care eu le-am folosit să ajung bloggerul no. 1 de dezvoltare personală și adăugând suplimentar educație financiară și antreprenorială oferită de cel mai apreciat trainer de educație financiară din România. Creăm practic un antreprenor online desăvârșit. Este un concept nou care nu există în România sub această formă și nu știu să existe nici în mediul internațional.

Dezvoltarea personală


Florin Șomodi: Ce inseamna de fapt dezvoltare personala?

Florin Roșoga: Dezvoltarea personala, cred eu, inseamna la final modul in care noi evoluam si devenim o mai buna versiune a noastra. Evolutia noastra ca si oameni, de cand ne nastem pana murim.

Florin Șomodi: De ce inceteaza unii dintre noi sa se dezvolte personal?

Florin Roșoga: Sunt multi oameni care nu stiu ca se pot dezvolta, ca se pot schimba. Sau care pur si simplu sunt prea speriati de problemele lor personale si nu stiu incotro sa o apuce. Cu putina indrumare ar putea iesi din starea lor si s-ar putea transforma.

Florin Șomodi: A te dezvolta inseamna a iesi din zona ta de confort si a experimenta lucruri noi. E usor?

Florin Roșoga: De obicei nu. Presupune ca la un moment dat sa iti confrunti temerile si sa treci peste ele. Iar daca nu esti obisnuit sa iesi din cochilia ta (zona de confort), inceputul e de obicei dificil. Cu rabdare, putem trece peste asta.

Florin Șomodi: Ce invata de la tine persoanele care cer consultanta pe dezvoltare personala?

Florin Roșoga: Discutam despre ceea ce isi doresc ei si ce ii impiedica sa obtina asta. Nu obisnuiesc sa ofer solutii la aceste probleme, chiar daca as putea sa le ofer. Prefer sa-i ajut sa descopere solutiile lor, iar eu doar sa le deschid ochii. La final, ii ajut sa devina o mai buna persoana, orice inseamna asta pentru ei.

Florin Șomodi: Cum se schimba acesti oameni?

Florin Roșoga: Prin mici actiuni de zi cu zi, care presupun mai ales sa isi schimbe vechile obiceiuri negative cu altele care le schimba viata in bine.

Reticențe online


Florin Șomodi: Care au fost cele mai mari provocări în business-ul tău până acum?

Florin Roșoga: Cele mai mari provocări au fost legate de promovarea produselor mele, ținând cont că promovarea o fac exclusiv online. Încă există o reticență a clienților de a cumpăra online, în comparație cu modul în care se comportă cumpărătorii de peste hotare.

Am experiență de peste 10 ani în promivarea de produse pe piața internațională și multe dintre strategiile funcționale acolo nu au funcționat pe spațiul de limba română. A trebuit să inventez noi abordări și strategii pentru limba română.

Florin Șomodi: Cum apreciezi susținerea statului oferită tinerilor intreprinzători?

Florin Roșoga: Știu că există mai multe inițiative în acest sens, dar nu cunosc detalii.

Florin Șomodi: Care sunt cele mai de succes afaceri online?

Florin Roșoga: In domeniul meu de expertiza afacerile informationale sunt printre cele cu cel mai mare potential de viitor. Cele in care produsul final este format din cunostintele acumulate, cunostinte care ofera solutii la problemele unor oameni. Cred ca in anii viitori domeniul acesta se va dezvolta exponential in Romania.

Florin Șomodi: Este suficient de bine inteles de catre mediul economic mediul online ca si canal eficient de promovare a afacerii?

Florin Roșoga: Inca nu suficient. Inca afacerea obisnuita nu pune suficient accent pe canalele de promovare online (blog, social media, campanii de promovare online etc). Ceea ce inseamna in final ca este loc pentru cei care au curajul sa fie astazi pionieri pe domeniul lor…

Florin Șomodi: Care sunt proiectele tale de viitor?

Florin Roșoga: Doresc să dezvolt o serie de tabere și platforme online care să suțină educația antreprenorilor online, bazându-mă preponderent pe experiența mea în această direcție și pe strategiile pe care le-am dezvoltat și stiu că funcționează pe spațiul online românesc. Blog2Money este primul proiect în această direcție, în 2014 îl voi continua cu o platformă de tip membership pentru educație antreprenorială online.

Florin Șomodi: Cu ce se completează meseria ta în timpul liber?

Florin Roșoga: Timpul liber obișnuiesc să îl petrec alături de familie.

Sfaturi pentru tinerii antreprenori


Florin Șomodi: Ce sfat ai să le dai celor care acum doresc să-și deschidă un business propriu?

Florin Roșoga:

a. Să facă un plan de început, care să fie bun, iar apoi să-I dea drumul. Vor avea ocazia să-l îmbunătățească din mers, nu e nevoie să fie perfect de la început. Să nu încerce să fie nici perfecți, nici mediocri.

b. Să folosească instrumentele de promovare online, în special email marketing, social media și blogul. Blogul devine unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare și branding online, iar costurile sale de dezvoltare sunt rezonabile.

c. Să fie consecvenți în construirea unei identități online. Cheia este să rămână mereu prezenți și să își crească pas cu pas vizibilitatea.

Florin Șomodi: Care ar fi mesajul catre cei ce doresc să își crească vizibilitatea pe social media?

Florin Roșoga: Am lucrat în ultimii ani cu foarte multe persoane sau organizații pentru a le ajuta să își crească vizibilitatea online. Și îți pot spune că probabil cel mai important factor este acela de a fi consecvent și a testa mereu ce funcționează și ce nu. Cei care considera ca au nevoie de consiliere, pot sa ma contacteze prin intermediul blogului meu.

Fii primul care citește următoarele interviuri din rubrica Coffee Talk abonându-te la newsletterul nostru AICI.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri:

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

filosoful g.m. tamás explică cum se menține la putere liviu dragnea
Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment in ...citeste tot
Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment ...citeste tot
g.m. tamás despre facebook: „prejudecata pe facebook are aceeasi valoare ca si operele lui artistotel si descartes”
G.M. TAMÁS analizeaza intr-un interviu la Via Cluj TV modul in care Facebook a schimbat comunicarea. „Prejudecata pe Facebook are ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt convinsă că şi alţi părinţi au trecut prin acelaşi calvar ar alegerii şcolii. Am trecut şi prin faza în care a trebuit să-mi fac ...

Vlad Pintea

Una singură: ELIMINAREA statului din chestiuni private, aici de-a dreptul intime. Reglementarea abuzivă a relațiilor dintre persoane responsabile, înzestrate cu conștiință și liber arbitru, este cea mai ...

Stiri pe scurt

Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare
Regulament nou de finantare a cultelor, sportului sau ONG-urilor din judetul Cluj
Alin Tise il invita pe David Ciceo la o intalnire de clarificare

Ultima ora

Floreștiul are o școală nouă
Presiune pentru a elibera Lacul Tarnița de abuzivi
TOP 10 firme pe piața construcțiillor
Programul Bursele ANIS 2019 a strâns un fond de premiere de 60.000 euro
FUTURE – Construiește cu pasiune programul de educație altfel ce pregătește tinerii pentru primul loc de muncă
Meet the Mentors Day - Un eveniment marca Școala informală de IT
Deputatul PNL Adrian Oros, despre vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă: "Un semnal de încredere"
Ce proiect important finalizează Primăria Florești în curând
Se intampla joi si vineri la Zilele Culturale Maghiare
OPERA Națională Română din Cluj: Concertul în aer liber de prezentare a Stagiunii 100

Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment in ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ... citeste tot

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o vineri pe doamna cocoțată în scaunul de premier al României după ce aceasta a ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook