Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

DOSAR PENAL în cazul angajărilor de la ROMATSA - printre angajați, doi foști consilieri ai lui Emil Boc

Stiri din Cluj 10 Aprilie 2014, 01:42
Spune-ti parerea
Parchetul General a întocmit un DOSAR PENAL în cazul angajărilor de la ROMATSA, printre angajați fiind și doi foști consilieri ai premierului Emil Boc.

romatsa

"În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu o serie de angajări efectuate la ROMATSA, în perioada anilor 2011, 2012, 2013.

În cauză, procurorii au dispus, astăzi 10 aprilie 2014, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

În interesul soluţionării cauzei, în perioada următoare vor fi efectuate audieri şi vor fi solicitate relaţii şi înscrisuri", a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Darius Pintilie și Marius Buzea au fost angajați ilegal ca EXPERȚI la ROMATSA, potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului efectuat la regie. 

Angajarea s-a făcut cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor, Gheorghe Dobre, deşi competenţa de angajare revenea directorului general al ROMATSA, arată Guvernul. În urma acestui raport, Guvernul a decis să sesizeze Parchetul.

Potrivit corpului de control, în data de 28 februarie 2011, data la care ar fi avut loc examinarea scrisă în sediul ROMATSA a celor doi consilieri ai premierului, aceștia nu au intrat în sediul ROMATSA - Administrația Centrală.

Cei doi au intrat prima oară în sediul ROMATSA nu în ziua examenului, ci după mai bine de un an, mai exact în data de 8 mai 2012., se arată în raport.

Niciuna dintre lucrări nu conține mențiuni privind locul, data și ora examinării, nu conține datele de identificare a autorilor, fiind doar semnate olograf pe ultima pagină, potrivit guvernului.

"Subiectele la proba scrisă au fost diferite, cu excepția subiectului privind cota de impozit pe clădiri datorat persoanelor juridice care a fost tratat în mod identic de către domnul Pintilie Darius Cristian și domnul Buzea Marius, respectiv prin utilizarea acelorași informații și idei, fiind identice inclusiv aceleași greșeli gramaticale.

Ambele "lucrari scrise" au fost tehnoredactate, nefiind scrise olograf, o trăsătură comună fiind neutilizarea semnelor diacritice", susține guvernul.

În baza rezultatelor obținute la "examenul scris", Darius Pintilie și Marius Buzea au fost angajați la ROMATSA pe perioadă nedeterminată.

Ambii au avut un salariu brut lunar de 9.910 lei la care s- adăugat un spor pentru vechimea în muncă de 10 la sută.

Darius Pintilie a realizat venituri brute de 542.211 lei, din care 195.627 a realizat deși nu a fost prezent la serviciu, arată guvernul. În plus, el a primit prime de vacanță - 18.018 lei (4.000 de euro)  în septembrie 2011, 22.532 lei (5.000 de euro) anul următor și 23.554 (5.200 de euro) în iunie 2013.

Și Buzea a fost plătit regește: 526.024 lei, din care 220.523 fără să fi fost prezent la serviciu. Și el a primit prime de vacanță: 18.018 în 2011, 21.622 în 2012 și 22.532 în 2013.

Concluzia guvernului este că ROMATSA a înregistrat în mod netemeinic și nelegal în perioada 16.03.2011-30.04.2012 cheltuieli în cuantum total de 473.808 lei (peste 100.000 de euro) aferente veniturilor plătite lui Pintilie și Buzea, care nu au fost prezenți la locul de muncă.

La ROMATSA a fost angajată și Cristina Palloş, director de cabinet al ministrului Transporturilor din acea perioadă, Radu Berceanu. Ea a fost numită membru în CA prin ordin al ministrului.

Cristina Palloş a avut un salariu brut lunar de 14.963 lei şi spor de vechime 20%, majorat ulterior la 17.489 lei şi spor de vechime 25%. Insprectorii arată că, deşi a fost angajată cu normă întreagă la Romatsa, Cristina Pallo a continuat să lucreze ca director de cabinet la ministrul Transporturilor, cu jumătate de normă.

Pe un alt post la Romatsa au fost angajate soţia şi fiica secretarului general din Ministerul Transporturilor, Tiberiu Bărbuleţiu. Actele relevă că cele două nu au intrat în sediul Romatsa la data examinării, iar soţia nici nu a lucrat efectiv la regie deşi a fost remunerată cu 289.787 lei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: dosar penal , angajări romatsa , parchetul general , consilieri ai lui emil boc

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

destinațiile care vor fi reluate de pe aeroportul cluj în acest an
Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a dezvăluit la Via Cluj TV destinațiile care vor fi reluate de ...citeste tot
lovitură dură pentru restaurantele și cafenelele din cluj-napoca: sunt obligate să închidă în interior!
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis în ședința de vineri de la ora 17.00 închiderea pentru o ...citeste tot
34 de burse oferite prin concurs de fundaţia „mitropolitul bartolomeu” pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021
Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” anunţă deschiderea unui nou concurs pentru 34 de burse oferite elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dacă prin măsurile luate la începutul pandemiei România era un exemplu pentru alte state, după încheierea stării de urgență lucrurile au luat-o razna. În primul ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

Destinațiile care vor fi reluate de pe Aeroportul Cluj în acest an
Lovitură dură pentru restaurantele și cafenelele din Cluj-Napoca: SUNT OBLIGATE să închidă în interior!
34 de burse oferite prin concurs de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021
Călin Cozma, președintele Organizației Patronale Horeca Transilvania: Cum pot evita restaurantele falimentul
ANAF ANTIFRAUDĂ, controale în zona comerțului on line nefiscalizat
CALIN TĂUT, Business Development Manager PwC, despre impactul pandemiei asupra mediului de afaceri
Incidența cazurilor de COVID 19 la mia de locuitori a ajuns în Cluj-Napoca la 1,43 CE URMEAZĂ de la 1,5?
Clujenii strâng bani să monitorizeze pe cont propriu calitatea aerului din oraș
Urmărește deschidere a anului universitar 2020-2021 la USAMV
Clujul, inclus de GERMANIA pe lista zonelor de risc din România din cauza COVID 19

Pandemia schimbă obiceiurile de consum. Ce investiții vor fi interesante? Este întrebarea la care răspunde pentru Via Cluj TV vicepreședintele ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

De astăzi, 1 iulie 2020, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se reiau zborurile charter turistice, spre 9 destinații ... citeste tot

Cel mai modern garden center din Transilvania se află la intrarea în Cluj, pe Calea Turzii 287-289. Este o suprafață de ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook