Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Liceul Onisifor Ghibu, SINGURUL liceu din România care are super festival

Coffe talk 17 Aprilie 2014, 12:30
Spune-ti parerea
Liceul Onisifor Ghibu din Cluj este singurul din România, care organizează un festival cu nume mari din showbiz-ul românesc. Anul acesta, tinerii clujeni îi vor putea vedea pe scena GhibStock pe cei de la Șuie Paparude și pe hip-hop-erul Vescan. De asemenea, cei prezenți se vor putea bucura de activități precum: tiroliană, cățărări, tir cu arcul, skate și multe alte surprize.

Claudiu Nerghes pe scena GhibStock


Ajuns la ediția a V-a, Ghibstock este un eveniment caritabil, posibil numai și numai prin efortul elevilor voluntari, care transformă curtea școlii într-o adevărată platformă de crowdfunding pentru cei cu nevoi sociale. Anul acesta, fondurile care se vor strânge vor fi redirecționate spre 18 orfani.


Despre GhibStock, Buzz News a stat de vorba cu Voicu Negrea, fost elev al Liceului Onisifor Ghibu, actualmente student în anul III la Medicină Veterinara. Acesta ne-a oferit mai multe detalii despre ineditul festival, fiind unul dintre fondatorii săi.


Rock GhibStock


Reporter: Voicu, cine a venit cu ideea festivalului?


Voicu Negrea: Ideea a aparținut unui grup de liceeni, din care am făcut și eu parte la vremea aceea, prima ediție având loc în 2009. 


Reporter: Cine vă sprijină în organizarea festivalului? Se implică și profesorii?


Voicu Negrea: Sigur că da, fără dânșii nu s-ar putea face. Am avut noroc de profesori foarte deschiși. Cea mai dedicată evenimentului nostru este profesoara de biologie, Anda Culisir, care este coordonatoarea principală și ne oferă sprijin la tot pasul. Cât stăm noi, stă și dânsa. Muncim umăr la umăr pentru eveniment.


Apoi, doamna directoare Monica Beres ne ajută enormă cu spațiile, aprobările pentru diverse activități. De exemplu, dacă am dorit să ne introducem în cadrul festivalului activități de genul cu tiroliana de pe sala de sport, ne-a sprijinit fără nicio problema. A fost mereu foarte deschisă, deloc tipicară, cum sunt alți profesori.


 Concert la festivalul liceului Onisifor Ghibu


Reporter: Cine vă sprijină financiar în acest demers? De unde aveți banii necesari?


Voicu Negrea: Festivalul Ghibstock este un proiect finanțat prin programul YouthBank Cluj, coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale. Anul acesta vom dispune prin acest program de o finanțare de 2.500 de lei.


Demonstratii de dans acrobatic in cadrul GhibStock


Reporter: Și anul acesta se va ține tot în curtea liceeului? Ce activități ați pregătit?


Voicu Negrea: Da, rămânem în curtea liceului. Cu începere de la ora 16.00 vom deschide porțile ediției din acest an. Activități vor fi destul de multe. Demonstrații de street-art, posibile doar pentru că avem tot sprijinul doamnei directoare. Spre exemplu, anul trecut am făcut graffiti pe sala de sport. Apoi, expoziții de artă, teatru, dansuri, activități sportive (panou de cățărat, tiroliana, pod indian, tir cu arcul și paintball, skate, bike), jonglerii cu foc.


De asemenea, vom proiecta scurt metraje pe o clădire a scoli, și vor fi demonstrații de skate și bike.


În ce privește partea de muzică, avem confirmările deja. Vor concerta pro bono Șuie Paparude, Vescan, Rehab Nation, Heist, Klyde (cu Claudiu Nerghes, fost concurent la X Factor) și Reversed.


GhibStock by night


Reporter: Vă ajută și voluntari din alte licee?


Voicu Negrea: Mai puțin, pentru că fiecare școală are grupul ei Impact. Și festival nostru este organizat de Grup Impact, Asociația Noi Orizonturi. Dar avem ajutor din partea unor elevi din Căianu, pe care în trecut am încerca să-i ajutăm să conștientizeze importanța școlii, iar aceștia au rămas atașați de noi. Ne-au transmis că anul acesta mamele lor vor face cozonaci, pe care-i vor aduce la festival. Banii din vânzări îi vor dona cauzei noastre. 


Jonglerii cu foc la Ghibstock


Reporter: Festivalul este unul caritabil. Cine sunt beneficiarii?


Voicu Negrea: Un grup  de 18 copii din medii defavorizate, de la Centrul pentru copiii străzii - Prison Fellowship. E vorba de orfani, cărora noi încercăm, prin fondurile ce se vor strânge la festival, să le oferim o tabără educațională. Vor avea oportunitatea de a participa la activități recreativ-educative prin utilizarea unor metode de educație non-formală.


Salutari de la GhibStock


Clujenii care sunt interesați să susțină inițiativa acestor liceeni, pot să își achiziționeze biletele pentru evenimentul de vineri, 25 aprilie 2014 de la echipa de organizare. Pentru mai multe informatii vizitați https://www.facebook.com/Ghibstock 


Detalii despre Festivalul GhibStock


Servind un scop caritabil în fiecare an, festivalul captează atenția tinerilor asupra problemelor comunității in care traiesc, subliniaza ignoranța si lipsa de implicare a societății în cazurile umanitare.


În cadrul festivalului vor fi implicați ca voluntari, membri clubului IMPACTIIII care vor ajuta la organizarea evenimentului, promovarea acestuia, amenajarea spațiului în ziua festivalului. Clubul IMPACT al Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” poartă numele de IMPACŢIIII şi a fost fondat în anul 2009. Până în prezent clubul a realizat peste 25 de proiecte în folosul comunităţii.


Servind un scop caritabil în fiecare an, festivalul captează atenția tinerilor asupra problemelor comunității in care traiesc, subliniaza ignoranța si lipsa de implicare a societății în cazurile umanitare.


Cluburile de voluntariat IMPACT aparţin unui program al Fundaţiei Noi Orizonturi. Înfiinţată în anul 2000 - este o organizaţie non-guvernamentală a cărei misiune este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO derulează programe de educaţie nonformală la nivel  naţional şi international,  adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani și  a creat două programe naţionale de educaţie nonformală pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri). Pentru mai multe informaţii despre programele FNO, vizitaţi:  www.noi-orizonturi.ro , www.tabara-viata.ro , www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.


Skate si bike la GhibStock


Tiroliana la GhibStock


 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: ghibstock , festival , liceul onisifor ghibu , suie paparude , vescan

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

filosoful g.m. tamás explică cum se menține la putere liviu dragnea
Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment in ...citeste tot
Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment ...citeste tot
g.m. tamás despre facebook: „prejudecata pe facebook are aceeasi valoare ca si operele lui artistotel si descartes”
G.M. TAMÁS analizeaza intr-un interviu la Via Cluj TV modul in care Facebook a schimbat comunicarea. „Prejudecata pe Facebook are ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt convinsă că şi alţi părinţi au trecut prin acelaşi calvar ar alegerii şcolii. Am trecut şi prin faza în care a trebuit să-mi fac ...

Vlad Pintea

Una singură: ELIMINAREA statului din chestiuni private, aici de-a dreptul intime. Reglementarea abuzivă a relațiilor dintre persoane responsabile, înzestrate cu conștiință și liber arbitru, este cea mai ...

Stiri pe scurt

Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare
Regulament nou de finantare a cultelor, sportului sau ONG-urilor din judetul Cluj
Alin Tise il invita pe David Ciceo la o intalnire de clarificare

Ultima ora

Floreștiul are o școală nouă
Presiune pentru a elibera Lacul Tarnița de abuzivi
TOP 10 firme pe piața construcțiillor
Programul Bursele ANIS 2019 a strâns un fond de premiere de 60.000 euro
FUTURE – Construiește cu pasiune programul de educație altfel ce pregătește tinerii pentru primul loc de muncă
Meet the Mentors Day - Un eveniment marca Școala informală de IT
Deputatul PNL Adrian Oros, despre vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă: "Un semnal de încredere"
Ce proiect important finalizează Primăria Florești în curând
Se intampla joi si vineri la Zilele Culturale Maghiare
OPERA Națională Română din Cluj: Concertul în aer liber de prezentare a Stagiunii 100

Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment in ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ... citeste tot

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o vineri pe doamna cocoțată în scaunul de premier al României după ce aceasta a ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook