Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Tőkés László dă de pământ cu Kelemen Hunor: EȘEC JALNIC al UDMR la europarlamentare

National - Extern 19 Iunie 2014, 22:28
Spune-ti parerea

Președintele CNMT, europarlamentarul Tőkés László, fost președinte de onoare al UDMR, a lansat un atac dur la adresa liderului UDMR, Kelemen Hunor, arătând că ceea ce UDMR-ul dorește să ”ne vândă” drept  succes la alegerile europarlamentare, în realitate este un "eșec jalnic".

Laszlo TokesTőkés László a arătat că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, s-a lăudat prematur cu rezultatul alegerilor europarlamentare, înainte de ședința Consiliului Reprezentanților Unionali al UDMR din această săptămână, care ar urma să analizeze performanțele UDMR. Potivit lui Tőkés László, președintele partidului maghiar din România, Kelemen Hunor a declarat: ”din nou am reușit să demonstrăm, că în spatele UDMR-lui se află o comunitate maghiară puternică, dornică să acționeze, dornică să rămână pe locul natal”.

"Față de această lăudărnicie politică mistificatoare, să vorbească cifrele, pe baza cărora oricine se poate convinge, că ceace UDMR-ul dorește să ”ne vândă” drept  succes, în realitate este un eșec jalnic", arata Tőkés László. El a oferit și date pentru a-și argumenta critica:

·         În anul 2009, când maghiarii au acționat împreună, am realizat o participare de 8,92%, în 2014 acest raport diminuînd-se la 6,3%.

·         Față de trei europarlamentari atunci, UDMR-ul a reușit acum să obțină doar două mandate.

·         În 2007, în urma unei confruntări dmocratice, față de 350000 voturi realizate acum, atunci am realizat 455000 voturi. Diferența este de ”numai” -105000.

·         În 2009, acționând împreună, am realizat 432000 voturi, față de acest an, când au votat numai 350000 maghiari din Transilvania, cu 82000 mai puțini.

·         Atât în 2007, cât și în 2009 am beneficiat de aproape 9% din mandate, depășind substanțial ponderea numerică a maghiarilor din România, pe când în acest an această cifră a scăzut la 6,3%, din cauza scăderii prezenței la urne a maghiarilor.

·         Conform declarației domnului Biró Zsolt, președintele Partidului Civic Maghiar - partid pe care UDMR-ul l-a folosit pentru fărămițarea opozanților săi – aportul partidului său a fost de 50000 voturi. Dacă acceptăm această afirmație, rezultă, că UDMR-ul a fost susținut doar de 300000 votanți maghiari, ori aceasta reprezintă numai 25% din numărul cetățenilor de etnie maghiară cu drept de vot.

Tőkés László observă că din aceste date reiese că s-a răzbunat exlusivismul partinic al UDMR: "rezultatele alegerilor europarlamentare din acest an reprezintă un record negativ.

Asta în ciuda faptului, că a ”concurat” de unul singur, fără adversar, Partidul Popular Maghiar din Transilvania retrăgându-se din cursă, tocmai pentru a nu periclita repreprezentarea maghiarilor în Parlamentul European. Și în ciuda faptului, că personalități, precum prim ministrul Orbán Victor,  vice-prim ministrul Semjén Zsolt și figura emblematică a Bisericii Romano-Catolice, călugărul franciscan Böjte Csaba au sprijinit public lista UDMR pentru aceeași rațiune, salvarea reprezentanței maghiarilor în Parlamentul European", arata liderul CNMT.

”Suntem atâția, câți participăm la alegeri” opinează președintele UDMR Timiș. Să ne ferească Domnul de acest mod de estimare a numărului de conaționali, având în vedere, că în județul Timiș s-au prezentat la vot doar 20% din etnicii maghiari cu drept de vot. Precum acest funcționar de partid, și corifeii UDMR-ului sânt tentați să confunde maghiarimea cu ” Partidul ”.

Autorespectul național sănătos din noi intuiește, că față de numărul sugerat mai sus, cu siguranță sântem mai mulți și mai importanți, și vom fi și mai mulți și mai importanți, dacă reușim să ne unim pentru cauza națiunii, respectând spiritul  sistemului de conlucrare  și unificarea națională deasupra frontierelor. 

Kelemen Hunor, somat să nu mai joace la două capete

·         UDMR-ul trebuie să se hotărească în sfârșit, că la București, Budapesta sau Bruxelles reprezintă maghiarii din Transilvania, sau interesele sale înguste de partid. Precum a făcut deunăzi președintele Kelemen Hunor în privința Consiliului Național Secuiesc, respectiv Autonomiei Ținutului Secuiesc: Să nu susțină poziția Bucureștiului, a guvernului Ponta în fața conaționalilor maghiari, dimpotrivă, să susțină poziția conaționalilor maghiari în fața Bucureștiului, a guvernului Ponta.

Tőkés László cere UDMR să termine odată cu promiscuitatea partinică, urmare căreia:

(1) la alegerile prezidențiale din 2004 l-a sprijinit pe Adrian Năstase, în 2009 pe Mircea Geoană și îl va sprijinii probabil pe Victor Ponta în 2014,

(2) în prezent aici acasă este partener de coaliție în guvernul socialist (PSD) a lui Victor Ponta, plecând la Bruxelles este membru al fracțiunii partidului popular european în același timp,

(3), ne mai vorbind de faptul, că la Budapesta cochetează cu FIDESZ-KDNP, în timp ce aici acasă, la București este aliat cu dușmanii înrăiți ai acestora, cu PSD-ul antimaghiar al lui Victor Ponta, prietenul bun al lui Mesterházy Attila (Partidul Socialist Maghiar).

·         UDMR-ul trebuie să decidă în sfârșit, având la bază imperativul politicii naționale maghiare, cine îi este prieten și cine dușman: Victor Ponta și Bogdan Diaconu îi este prieteni? – iar vis a vis cu ei Consiliul Național Maghiar din Transilvania și PPMT-ul îi sunt dușman?!

·         În acest context să lămurească și contadicția dintre renunțarea la lista electorală comună maghiară și cedarea prin acest refuz al treilea mandat PSD-lui, partenerul său de coaliție.

·         Lămurirea acestei probleme se impune cu atât mai mult, cu cât Titus Corlățean  ministrul de externe face afirmații halucinante, într-un mod cu totul neobișnuit, ”salutând candidatura lui László Tőkés pe lista Fidesz-KDNP”, iar  premierul Victor Ponta, într-un mod și mai ciudat, pe afișul său electoral înșiră ca merit personal, că: ”L-am blocat pe László Tőkés”.  

"Oare ce se ascunde în spatele acestor manifestări ciudate, negocieri electorale secrete sau eventual Ordinul Naţional ” Steaua României ” străluceşte în fundalul întunecat", se intreaba Tőkés László.

"Privind în ansamblu, dincoace și după alegeri, a sosit timpul, ca după 25 ani de la schimbarea democratică de regim, și de mulți ani membri ai Europei unite a națiunilor, în sfârșit, nu numai în relații româno-maghiare, dar și între noi, maghiarii din Transilvania, să căutăm, și să găsim calea conlucrării. Dar pentru acesta este necesar, și asta doresc celor mai buni din UDMR, să facă ordine în propria lor tabără politică, să lichideze moștenirea lor neptuniană, și să elimine din rândurile lor rămășițele comuniştilor maghiari transilvăneni.

Acesta este sine qua non-ul construcției unei reprezentanțe cu adevărat comune pentru maghiarii din Transilvania", mai arata Tőkés László.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: tokes laszlo , kelemen hunor

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

testul pisa 2018: analfabetismul funcțional, la 44 la sută - reacția sindicaliștilor din învățământ
Analfabetismul funcțional a ajuns la 44%, arată rezultatele Testului PISA 2018. Situația a fost analizată la Via Cluj TV de VALENTIN ...citeste tot
cele mai bune modalități pentru a crește copii cu mentalitate globală
Un studiu realizat la nivel mondial de Research School International și Harvard Graduate School of Education, la care au participat ...citeste tot
bugetul ue pentru perioada 2021-2027: momentul luării deciziilor
Înainte de reuniunea Consiliului European din 17-18 octombrie, Comisia Europeană îi invită pe șefii de stat sau de guvern din ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt convinsă că şi alţi părinţi au trecut prin acelaşi calvar ar alegerii şcolii. Am trecut şi prin faza în care a trebuit să-mi fac ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare
Regulament nou de finantare a cultelor, sportului sau ONG-urilor din judetul Cluj
Alin Tise il invita pe David Ciceo la o intalnire de clarificare

Ultima ora

TESTUL PISA 2018: Analfabetismul funcțional, la 44 la sută - REACȚIA sindicaliștilor din învățământ
Cele mai bune modalități pentru a crește copii cu mentalitate globală
UTILBEN, recunoscut la nivel mondial pe piața utilajelor de construcții
România politică, 30 de ani mai târziu: De ce să fii MÂNDRU că ai ales să votezi
EVENIMENT la Cluj: Concert CARITABIL pentru bolnavii de CANCER
Magazinul RIALDA din Cluj te îmbracă de 25 de ani
Bugetul UE pentru perioada 2021-2027: momentul luării deciziilor
Unde poți vedea harta finală cu centura de sud a Clujului
Anunț important despre circulația pe strada Bună Ziua din Cluj
Building Solidarity – un nou proiect de voluntariat internațional în școli

Interviu cu ec. dr. ing. Mihai Talpoș, Co-fondator & Managing Partner al Școlii Informale de IT. Mihai Talpoș este un ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ... citeste tot

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o vineri pe doamna cocoțată în scaunul de premier al României după ce aceasta a ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook