Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Campionat International de Gatit in Aer Liber la Cluj - PROGRAM

Stiri din Cluj 4 Septembrie 2014, 15:45
Spune-ti parerea

Clujul găzduiește la Polus în perioada 12-14 septembrie Campionatul International de Gatit in Aer Liber, cu participarea unor bucătari din România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania, Albania.

 

Campionat International de Gatit in Aer Liber la ClujUn eveniment așteptat este Military Kitchen Show, care cuprinde demonstraţii de bucătărie militară de campanie realizate de către maeştri bucătari invitaţi din România.

Baza Militară se va numi “Polus Military Camp”, iar în cadrul ei vor exista 4 bucătării de campanie pentru soldaţi şi 1 bucătărie de campanile pentru ofiţeri (popota). Cele 5 bucătării vor fi dotate cu decoruri şi instrumente militare pentru gătit. 

În cele 3 zile ale evenimentului se vor găti următoarele preparate: fasole cu ciolan afumat, varză călită cu costiţă şi cârnaţi, mazăre cu pulpă de porc, orez cu şuncă şi sos de roşii.

În timpul celor 3 zile se vor pregăti 8.000 de porţii pentru publicul spectator. Toate porţiile vor fi oferite spre degustare gratuit!

Programul competiției 

13 septembrie (sâmbătă) - Profesionişti 

Categoria A - Bufet Rece Festiv

Platou festiv pentru 8 persoane + 1 porţie montată separat

Platoul festiv este compus din trei (3) feluri principale. La fiecare fel se prezintă câte o (1) garnitură. La platou se ataşează  o (1) salată pentru toate trei felurile  şi două (2) sosuri reci.  Piesele finisate vor fi poziţionate pe un platou festiv + 1 porţie prezentată individual pentru juriu.

Nu se prezintă pâine și unt. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Categoria B - Aperitiv/Starter/Entree (Rece) 

Platou rece cu 3 feluri pentru 6 persoane + 1 porţie montată separat 

Se pregătesc 3 feluri de preparate entrée pentru 6 persoane. Expunerea lor este pe un singur platou festiv sau prezentate individual pe 6 platouri (farfurii) + 1 porţie prezentată individual pentru juriu.  Preparatele pot fi gătite la cald şi prezentate la rece sau gătite la rece şi prezentate la rece. Nu se prezintă pâine și unt. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

14 septembrie (Duminică) - Profesionişti

Categoria C – Două Feluri calde (supă şi fel de bază) 

2 feluri de bază pentru 6 persoane

Se pregătesc 2 feluri calde (supă şi fel de bază) gătite la cald şi prezentate la rece. Se expund individual pe câte un platou sau farfurie (6 platouri cu supe, 6 platouri cu fel de bază). Felurile de bază se prezintă cu garnitură, salată şi sos. Salata şi sosul pot fi prezentate lângă felul de bază sau ataşate în recipiente (platouri) separate. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Categoria D – Desert de restaurant 

6 deserturi pentru 1 persoană

Şase (6) deserturi pentru 1 persoană gătite şi prezentate individual pe câte un platou. Deserturile pot fi preparate la cald sau la rece şi prezentate la rece. Deserturile trebuie gătite astfel: 2 porţii cu ciocolată ca şi ingredient principal, 2 porţii cu fructe ca şi ingredient principal, 2 porţii la libera alegere – creaţie personală. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Categoria E - Tort Festiv 

Tort festiv pentru 20 de personae + 1 porţie separat

Tort festiv pentru 20 de persoane prezentat întreg (individual) + 1 porţie cu secţiune pentru juriu. Tortul poate să conţină: zahăr, aluat, fructe, marţipan, crème, ciocolată, cacao…orice alt ingredient comestibil. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Ambele zile (Sâmbătă şi Duminică) – Profesionişti şi Amatori

Categoria F – Meniu Tradiţional 

Meniu tradiţional (local, regional, naţional) pentru 

6 persoane + 1 porţie separat

Meniu tradiţional local, regional sau naţional cu tematica: una dintre sărbătorile sfinte, paşti sau crăciun. Prezentare de platou rece meniu complet: antreu, fel de bază şi desert pentru 6 persoane + 1 porţie separat. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Crieteriile de evaluare, punctaj, premii 

Criteriile de evaluare:

1. Prezentarea – inovaţie (prezentare eleganţă, apetisantă, originală) - maxim 25 puncte;

2. Compoziţie (armonizarea culorilor, aromelor, combinarea corectă a materiilor prime, dimensiunea preparatului) - maxim 25 puncte;

3. Tehnica de lucru profesională (corecta preparare de bază a alimentelor) – maxim 25 puncte;

4. Aranjarea, servirea, igiena (aranjarea curată, ordonată, fără decoruri necomestibile, uşor de servit, corecta exploatare a spaţiului de lucru ) - maxim 25 puncte.

Evaluarea finală:

- 100 de puncte - medalie de aur cu distincție (toți membri juriului trebuie să fie convinşi 100%);

- 90 – 99 puncte – medalie de aur (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

- 80 - 89 puncte – medalie de argint (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

- 70 - 79 puncte – medalie de bronz (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

- 60 - 69 puncte – diplomă de participare (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

Se vor câştiga locurile întâi, doi si trei, respectiv medalie de aur, argint si bronz.

Monente din programul evenimentului şi atracţiile pentru public:

1. Gastro show culinar militar (Military Kitchen)

2. Parada Sommelierilor (Organizaţia Somelirilor din România aniversare de 2 ani)

3. Campionatul Naţional de Pizza

4. Pizza Free Style (Acrobatica)

5. Pizza Master Show

6. Sesiuni de degustări gratuite la standurile: militar şi pizza

7. Show Militar oferit de Asociaţia Tradiţii Militare (moment de luptă din istoria României – primul Război Mondial)

8. Demonstraţii de pizza desert cu Maestrul Ovidiu Chebac

9. Demonstraţii cu Maestrul Tibi Kiss (bucătărie suedeză)

10. Demonstraţii de bucătărie finlandeză

11. Demonstraţii de bucătărie japoneză

12. Demonstraţii de bucătărie sârbească

13. Demonstraţii de bucătărie coreană

14. Pregătirile Echipei Culinare Regionale a Moldovei pentru Cupa Mondială de la Luxemburg (demonstraţie şi prezentare), Chef Gigi Fedeleş, Chef Adrian Şipoteanu, Chef Dorel Şipoş

15. Sesiuni de prezentare: relansarea restaurantului “Crama Dunărea” din Bucureşti la km 0 al României (istorie, interviuri şi dezbateri profesionale)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: campionat international de gatit , cluj , program , gatit in aer liber

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

surpriza tiff: festivalul are loc între 31 iulie și 9 august, cu asigurarea distanței între cinefili
Vești bune pentru iubitorii de filme: cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între  ...citeste tot
ce se întâmplă cu lucrările la strada eroilor din florești
Compania care execută lucrările de modernizare a Străzii Eroilor din Florești a intrat pe penalități, spune primarul comunei, Horia Șulea ...citeste tot
câți clujeni cu covid 19 sunt internați în spitalele locale alertă la nivel național
Situația numărului de îmbolnăviri cu COVID 19 este menținută sub control la Cluj, însă la nivel național lucrurile nu sunt ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

Consiliul Național al IMM-urilor cere guvernului termene clare de implementare a măsurilor pentru relansarea economică a României
SURPRIZA TIFF: Festivalul are loc între 31 iulie și 9 august, cu asigurarea distanței între cinefili
Ce se întâmplă cu lucrările la strada Eroilor din Florești
Câți clujeni cu COVID 19 sunt internați în spitalele locale ALERTĂ la nivel național
OPORTUNITĂȚI de investiții în pandemie INTERVIU cu Dan Mureșan, vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor
MEDICII DE FAMILIE au nevoie de ajutorul comunității: statul nu le asigură măști și dezinfectanți la consultații
COVID 19 bate în retragere la Cluj: doar 85 de persoane în spitale
Blue Air va relua zborurile regulate la începutul lunii iulie 2020
Măsuri anti-Covid 19 aplicate la Primăria Florești
PROIECT Școală cu acoperiș verde în Florești

„Adevăratul motor al economiei românești îl constituie antreprenoriatul. Îi îndemn pe antreprenori să nu confunde pregătirea pentru cele mai rele ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ... citeste tot

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o vineri pe doamna cocoțată în scaunul de premier al României după ce aceasta a ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook