Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Campionat International de Gatit in Aer Liber la Cluj - PROGRAM

Stiri din Cluj 4 Septembrie 2014, 15:45
Spune-ti parerea

Clujul găzduiește la Polus în perioada 12-14 septembrie Campionatul International de Gatit in Aer Liber, cu participarea unor bucătari din România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania, Albania.

 

Campionat International de Gatit in Aer Liber la ClujUn eveniment așteptat este Military Kitchen Show, care cuprinde demonstraţii de bucătărie militară de campanie realizate de către maeştri bucătari invitaţi din România.

Baza Militară se va numi “Polus Military Camp”, iar în cadrul ei vor exista 4 bucătării de campanie pentru soldaţi şi 1 bucătărie de campanile pentru ofiţeri (popota). Cele 5 bucătării vor fi dotate cu decoruri şi instrumente militare pentru gătit. 

În cele 3 zile ale evenimentului se vor găti următoarele preparate: fasole cu ciolan afumat, varză călită cu costiţă şi cârnaţi, mazăre cu pulpă de porc, orez cu şuncă şi sos de roşii.

În timpul celor 3 zile se vor pregăti 8.000 de porţii pentru publicul spectator. Toate porţiile vor fi oferite spre degustare gratuit!

Programul competiției 

13 septembrie (sâmbătă) - Profesionişti 

Categoria A - Bufet Rece Festiv

Platou festiv pentru 8 persoane + 1 porţie montată separat

Platoul festiv este compus din trei (3) feluri principale. La fiecare fel se prezintă câte o (1) garnitură. La platou se ataşează  o (1) salată pentru toate trei felurile  şi două (2) sosuri reci.  Piesele finisate vor fi poziţionate pe un platou festiv + 1 porţie prezentată individual pentru juriu.

Nu se prezintă pâine și unt. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Categoria B - Aperitiv/Starter/Entree (Rece) 

Platou rece cu 3 feluri pentru 6 persoane + 1 porţie montată separat 

Se pregătesc 3 feluri de preparate entrée pentru 6 persoane. Expunerea lor este pe un singur platou festiv sau prezentate individual pe 6 platouri (farfurii) + 1 porţie prezentată individual pentru juriu.  Preparatele pot fi gătite la cald şi prezentate la rece sau gătite la rece şi prezentate la rece. Nu se prezintă pâine și unt. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

14 septembrie (Duminică) - Profesionişti

Categoria C – Două Feluri calde (supă şi fel de bază) 

2 feluri de bază pentru 6 persoane

Se pregătesc 2 feluri calde (supă şi fel de bază) gătite la cald şi prezentate la rece. Se expund individual pe câte un platou sau farfurie (6 platouri cu supe, 6 platouri cu fel de bază). Felurile de bază se prezintă cu garnitură, salată şi sos. Salata şi sosul pot fi prezentate lângă felul de bază sau ataşate în recipiente (platouri) separate. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Categoria D – Desert de restaurant 

6 deserturi pentru 1 persoană

Şase (6) deserturi pentru 1 persoană gătite şi prezentate individual pe câte un platou. Deserturile pot fi preparate la cald sau la rece şi prezentate la rece. Deserturile trebuie gătite astfel: 2 porţii cu ciocolată ca şi ingredient principal, 2 porţii cu fructe ca şi ingredient principal, 2 porţii la libera alegere – creaţie personală. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Categoria E - Tort Festiv 

Tort festiv pentru 20 de personae + 1 porţie separat

Tort festiv pentru 20 de persoane prezentat întreg (individual) + 1 porţie cu secţiune pentru juriu. Tortul poate să conţină: zahăr, aluat, fructe, marţipan, crème, ciocolată, cacao…orice alt ingredient comestibil. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Ambele zile (Sâmbătă şi Duminică) – Profesionişti şi Amatori

Categoria F – Meniu Tradiţional 

Meniu tradiţional (local, regional, naţional) pentru 

6 persoane + 1 porţie separat

Meniu tradiţional local, regional sau naţional cu tematica: una dintre sărbătorile sfinte, paşti sau crăciun. Prezentare de platou rece meniu complet: antreu, fel de bază şi desert pentru 6 persoane + 1 porţie separat. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile.

Crieteriile de evaluare, punctaj, premii 

Criteriile de evaluare:

1. Prezentarea – inovaţie (prezentare eleganţă, apetisantă, originală) - maxim 25 puncte;

2. Compoziţie (armonizarea culorilor, aromelor, combinarea corectă a materiilor prime, dimensiunea preparatului) - maxim 25 puncte;

3. Tehnica de lucru profesională (corecta preparare de bază a alimentelor) – maxim 25 puncte;

4. Aranjarea, servirea, igiena (aranjarea curată, ordonată, fără decoruri necomestibile, uşor de servit, corecta exploatare a spaţiului de lucru ) - maxim 25 puncte.

Evaluarea finală:

- 100 de puncte - medalie de aur cu distincție (toți membri juriului trebuie să fie convinşi 100%);

- 90 – 99 puncte – medalie de aur (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

- 80 - 89 puncte – medalie de argint (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

- 70 - 79 puncte – medalie de bronz (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

- 60 - 69 puncte – diplomă de participare (poate fi unul sau mai mulţi medaliaţi conform regulamentului internaţional WACS) ;

Se vor câştiga locurile întâi, doi si trei, respectiv medalie de aur, argint si bronz.

Monente din programul evenimentului şi atracţiile pentru public:

1. Gastro show culinar militar (Military Kitchen)

2. Parada Sommelierilor (Organizaţia Somelirilor din România aniversare de 2 ani)

3. Campionatul Naţional de Pizza

4. Pizza Free Style (Acrobatica)

5. Pizza Master Show

6. Sesiuni de degustări gratuite la standurile: militar şi pizza

7. Show Militar oferit de Asociaţia Tradiţii Militare (moment de luptă din istoria României – primul Război Mondial)

8. Demonstraţii de pizza desert cu Maestrul Ovidiu Chebac

9. Demonstraţii cu Maestrul Tibi Kiss (bucătărie suedeză)

10. Demonstraţii de bucătărie finlandeză

11. Demonstraţii de bucătărie japoneză

12. Demonstraţii de bucătărie sârbească

13. Demonstraţii de bucătărie coreană

14. Pregătirile Echipei Culinare Regionale a Moldovei pentru Cupa Mondială de la Luxemburg (demonstraţie şi prezentare), Chef Gigi Fedeleş, Chef Adrian Şipoteanu, Chef Dorel Şipoş

15. Sesiuni de prezentare: relansarea restaurantului “Crama Dunărea” din Bucureşti la km 0 al României (istorie, interviuri şi dezbateri profesionale)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: campionat international de gatit , cluj , program , gatit in aer liber

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

usamv vinde carne de miel, mușcate, stoloni de căpșun
Mai multe produse de la fermele și stațiunile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor intra în ...citeste tot
restricții eliminate: cluj-napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide eliminarea unor restricții la Cluj-Napoca, a anunțat prefectul Tasnádi István-Szilárd, după ce ...citeste tot
cluj-napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori în Cluj-Napoca la data de 7 aprilie pentru perioada 21 martie-3 aprilie ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Nu putem să nu ne întrebăm ce se ascunde dincolo de agenda oficială a vizitei. Pentru că pare total inadecvat ca premierul să vină tocmai ...

Claudiu Padurean

În al doilea rând, numirea unui prefect provenit din UDMR a stârnit valuri în PNL Cluj. Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat supărarea în direct, ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

Premierul Cîțu vine la Cluj în plină criză a coaliției de guvernare! Ce vrea de la Emil Boc?
USAMV vinde carne de miel, mușcate, stoloni de căpșun
RESTRICȚII ELIMINATE: Cluj-Napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Grant capital de lucru – Alepanere SRL
IMAGINI TULBURĂTOARE de la ATI: Mulți pacienți ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive
Premierul Cîțu anunță relaxarea restricțiilor de Paște
Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aprobate de Guvern
Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Obișnuiești să zbori de pe Aeroportul Cluj? AFLĂ de la directorul David Ciceo care sunt noile destinații
EXTINDERE: Clujenii de la Eco Garden Construct au deschis un garden center la Sibiu

Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit la Via Cluj TV în emisiunea lui Raul Chiș  despre ... citeste tot

Mii de mașini ar putea tranzita pădurea Hoia-Baciu după ce se va construi un nou cartier în zona Donath Park. citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook