Arestat în luna mai, Horea Uioreanu a fost ssuspendat din funcție de prefect. Prerogativele președintelui au fost preluate de Ioan Oleleu (PSD), apoi la vârful Consiliului Județean s-a creat o altă majoritate, dictată de București: PNL a abandonat USL, deci partenerul PSD, și s-a aliat cu democrat liberalii (PDL), formând Alianța Creștin Liberală (ACL).
Aceste regrupări de forțe au fost profitabile politic pentru Mihai Seplecan (PNL), care l-a detronat pentru scurt timp cu ajutorul colegilor săi pe Ioan Oleleu din fruntea CJ Cluj. Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, a atacat în justiție hotărârile care au dus la mazilirea lui Ioan Oleleu. Seplecan a fost pus pe stand by, iar frâiele au fost preluate temporar de vicepreședintele Vakar Istvan (UDMR).
După demisia lui Horea Uioreanu, Guvernul, la propunerea prefectului, va stabili data alegerilor anticipate în termen de maximum 90 de zile, după cum prevede Legea administrației publice locale.
Liberalii clujeni au prezicat prin vocea senatorului Marius Nicoară, citat de ziuadecj.ro, că ar dori ca aceste alegeri să aibă loc în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale (16 noiembrie) situație în care clujenii ar trebui să voteze atât președintele României cât și președintele CJ Cluj.
Dar alegerile anticipate ar putea fi organizate la fel de bine în decembrie sau ianuarie.
PNL Cluj ar urma să îl susțină tot pe Mihai Seplecan, însă de această dată nu mai este vorba doar de interimat, astfel încât s-ar putea ca PDL Cluj să nu agreeze propunerea.
PSD Cluj nu a anunțat deocamdată pe nimeni, însă primele șanase de a fi nominalizați le au Ioan Oleleu și Remus Lăpușan, deși lista rămâne deschisă. Din partea UDMR, ar putea candida Vakar Istvan.