Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

THE WOMAN, conferinţa care reuneşte la Cluj peste 300 de FEMEI DE SUCCES ale României 

Coffe talk 22 Februarie 2015, 11:58
Spune-ti parerea

Clujul va găzdui, pe data de 6 martie, la Grand Hotel Italia, cea de-a patra ediţie a Conferinţei de Business Feminin „The Woman”. Întâlnirea va reuni femeile de succes în afaceri ale României. 

Printre reprezentantele de marcă ale business-ului clujean, care au fost invitate să ia cuvântul, se află şi D-na Alexandra Stoica, co-fondator al firmei DAS Engineering Grup, expert al Romanian Green Building Council şi unul din primii BREEAM International Assessor(i) ai Clujului.

Varga Attila: Ce anume reprezintă pentru oraşul nostru această conferinţă care, iată, a ajuns deja la cea de-a patra ediţie?

Alexandra StoicaAlexandra Stoica: Această manifestare care, din fericire, tinde să devină o tradiţie frumoasă în oraşul nostru este singura conferinţă de woman leadership din România ce îşi propune să aducă laolaltă, o dată pe an, din întreaga ţară, persoane de mare calitate umană ce s-au distins mai ales prin excelenţă profesională.

În atare condiţii, ele au fost şi sunt în măsură să devină un veritabil reper atât în domeniul lor de activitate, cât şi în comunitatea din care fac parte.

Vorbim despre femei puternice, cu business-uri de succes, care, prin ceea ce întreprind, ajung, de foarte multe ori, să dea tonul în tot ceea ce înseamnă performanţă, calitate, inovaţie şi reuşită deplină în iniţiativele lor.

Conferinţa „The Woman” este, deci, un prilej excelent de întâlnire şi de schimburi de idei, iar dacă mai luăm în calcul şi workshopu-urile care sunt planificate cu această ocazie, speakerii aleşi cu grijă, organizarea impecabilă, dar şi alte surprize pregătite la fiecare ediţie, nu greşim dacă spunem că „The Woman” este, cu siguranţă, una din cele mai elegante conferinţe cu care Clujul se poate mândri în faţa tuturor. 

Varga Attila: Ce reprezintă pentru Dvs. personal această întâlnire a femeilor de elită din întreaga ţară? 

Alexandra Stoica: Trebuie să vă mărturisesc că am participat la fiecare ediţie a conferinţei „The Woman”, însă anul acesta este prima dată când mi se oferă onoarea de a lua cuvântul în cadrul unui panel intitulat: „Lumea bărbaţilor prin ochii unei femei”.

Poate şi de aceea, totul are pentru mine o încărcătură specială, mai ales dacă mă gândesc la faptul că, în cadrul discuţiilor proiectate, atât la panelul la care eu am fost invitată să particip, cât şi la altele vor fi persoane care au excelat în proiectele şi afacerile lor, iar schimbul de idei va fi, cu siguranţă, unul constructiv din care oricine va avea ceva de învăţat.

Aşa cum bine ştiţi, în perioade mai recente, femeile au devenit mult mai vizibile şi mai competitive în mediul de business şi nu numai, astfel că marile reuşite care s-au înregistrat pe plan local şi naţional, în diverse domenii, se leagă, inevitabil, şi de contribuţia unei femei puternice care crede în succesul ideilor sale.

Iată de ce o discuţie faţă în faţă cu asemenea persoane, nu este doar un privilegiu, cât mai ales o şansă de a te face auzit, dar şi o sursă de inspiraţie pentru a-ţi deschide tu noi orizonturi în demersurile pe care ai de gând să le duci la îndeplinire. 

Varga Attila: Ce are Clujul de câştigat de pe urma unei asemenea manifestări?

Alexandra Stoica: Aşa cum vă spuneam deja, conferinţa „The Woman” este ocazia ideală pentru femeile de succes din ţara noastră de a se întâlni şi de a face schimb de idei. Multe dintre ele ocupă deja poziţii de management în diverse companii sau conduc diverse branduri româneşti ce beneficiază de sonoritate şi pe plan internaţional.

O conferinţă care reuneşte peste 300 de femei care au ceva de spus într-un domeniu dominat de bărbaţi, cel al afacerilor, nu face decât să ne spună un fapt important.

Aici, la Cluj, s-a dezvoltat o comunitate puternică a femeilor de afaceri, iar discuţiile care sunt programate cu această ocazie, soluţiile oferite la diverse probleme ale comunităţii, colaborările de perspectivă ce se prefigurează ne fac să credem că oraşul nostru este unul din punctele de reper pentru mediul de afaceri din ţara noastră.

Varga Attila: Cum este lumea bărbaţilor prin ochii unei femei de business de succes?

Alexandra Stoica: Este o întrebare frumoasă la care îmi permit să vă invit să ascultaţi în detaliu răspunsul chiar în ziua discuţiilor. Într-o atmosferă aparte, pe care doar conferinţa „The Woman” o ştie oferi publicului, merită să stai şi să reflectezi la felul cum alţii înţeleg să vadă lumea.

Totuşi nu-mi pot refuza plăcerea să nu subliniez un aspect privitor la ceea ce m-aţi întrebat. Cred că, înainte să răspunzi la întrebarea cum este lumea bărbaţilor prin ochii unei femei, ar trebui să meditezi la cum este lumea în sine în care şi unii şi alţii se intersectează şi se găsesc, astfel, în faţa unei realităţi care, adesea, devine o provocare sau chiar o dilemă: vor lucra, oare, în mod eficient, unul cu altul, de la egal la egal?

Adesea se întâmpla aşa, alteori, din păcate nu. Însă oricum ar fi, din ambele situaţii poţi învăţa ceva. Îmi aduc aminte de o vorbă celebră pe care Margaret Thatcher, „Doamna de Fier”, a rostit-o cu ceva timp în urmă.

Îmi place să mă raportez la ea, întrucât este un fundament de la care poate porni răspunsul la întrebarea Dvs: ”Dacă vrei ca ceva să fie spus, cere-i unui bărbat acest lucru şi-l va spune; dacă, în schimb, vrei ca un lucru să fie făcut, cere-i asta unei femei şi lucrul respectiv va fi făcut”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: alexandra stoica , cluj , conferinta , femei de afaceri , the woman , business

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

fondatorul companiei utilben, ruben marian: de ce trebuie eradicată corupția fără întârziere
Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ...citeste tot
oportunități de investiții în pandemie interviu cu dan mureșan, vicepreședintele consiliului național al imm-urilor
Pandemia schimbă obiceiurile de consum. Ce investiții vor fi interesante? Este întrebarea la care răspunde pentru Via Cluj TV vicepreședintele ...citeste tot
interviu: „există o linie de cod care salvează locuri de muncă” în lupta cu efectele covid-19 la hackathon-ul challenge accepted
„Adevăratul motor al economiei românești îl constituie antreprenoriatul. Îi îndemn pe antreprenori să nu confunde pregătirea pentru cele mai rele ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Nu putem să nu ne întrebăm ce se ascunde dincolo de agenda oficială a vizitei. Pentru că pare total inadecvat ca premierul să vină tocmai ...

Claudiu Padurean

În al doilea rând, numirea unui prefect provenit din UDMR a stârnit valuri în PNL Cluj. Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat supărarea în direct, ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

Premierul Cîțu vine la Cluj în plină criză a coaliției de guvernare! Ce vrea de la Emil Boc?
USAMV vinde carne de miel, mușcate, stoloni de căpșun
RESTRICȚII ELIMINATE: Cluj-Napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Grant capital de lucru – Alepanere SRL
IMAGINI TULBURĂTOARE de la ATI: Mulți pacienți ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive
Premierul Cîțu anunță relaxarea restricțiilor de Paște
Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aprobate de Guvern
Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Obișnuiești să zbori de pe Aeroportul Cluj? AFLĂ de la directorul David Ciceo care sunt noile destinații
EXTINDERE: Clujenii de la Eco Garden Construct au deschis un garden center la Sibiu

Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit la Via Cluj TV în emisiunea lui Raul Chiș  despre ... citeste tot

Mii de mașini ar putea tranzita pădurea Hoia-Baciu după ce se va construi un nou cartier în zona Donath Park. citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook