În cadrul demersului “Clujul, Capitala Europeană a Tineretului 2015”, actriţa Eva Crişan a elaborat proiectul personal “Teatru Pentru Viaţă”.
Proiectul constă în:
- Cursuri de Dezvoltare Personală şi Terapie prin Tehnică de Teatru, cu durata a două luni, 3 h/săptămânal (modulul următor: miercuri, 22 aprilie, orele 18-21, Str. Emil Isaac nr 23)
-şedinţe de teatru şi terapie pentru copii şi adolescenţi (individual, 2h/ săptămâna)
- curs special pentru elevi, structurat pe baza programei de bacalaureat (în principal, pentru tinerii liceeni clujeni care nu au luat bacalaureatul la limba română).
Cursul de Dezvoltare Personală şi Terapie, adresat tinerilor clujeni din toate domeniile de activitate, este elaborat pe baza exerciţiilor care formează actori profesionişti în Universitate şi cuprinde tehnici de teatru structurate în scopul antrenării unei gândii vii, generatoare de energie creatoare; exerciţii de eliberare emoţională şi psihodramă; antrenamente care se adresează forţei şi inteligenţei emoţionale, exerciţii pentru memorie, concentrare, public speacking, tehnici pentru dezvoltarea capacităţii imaginative a corpului şi elemente de teatru clasic aplicate în scopul dezvoltării emoţionale şi a creativităţii. Cuprinde, de asemenea, exerciţii elaborate de psihologi şi tehnicieni de teatru, în scopul prelucrării de traume şi blocaje emoţionale.
Cursurile “Teatru pentru Viaţă” îşi propun să susţină proiectul - ”Clujul, Capitală Europeană a Tineretului 2015”, prin valorificarea extraordinarului potenţial creator al tinerilor clujeni. Ceea ce este unic şi se exprimă cu mijloace proprii este inestimabil!
Cine este Eva Crișan
Eva Crişan are experienţa teatrală a peste zece ani ca actriţa la Teatrul Naţional Cluj; performanţe recunoscute la nivel naţional şi internaţional (2013 - Marele Premiu la Festivalul Internaţional “Slavija”, Belgrad, cu spectacolul “Ioana d’Arc”-rolul titular, un spectacol selecţionat din 180 de aplicaţii a opt ţări participante; 2012 - nominalizare Uniter la Concursul de dramaturgie “Cea mai bună piesă Românească”, cu piesa de teatru ”Mr. Nobody”;
2014-nominalizare la Premiile Uniter, Concursul de Dramaturgie “Cea mai bună piesă românească”, cu piesa de teatru “Pasărea de Foc”) şi specializare, training, ateliere, workshopuri cu personalităţi din ţară (Andrei Şerban, Mihai Măniuţiu, Alexandru Dabija, David Esrig,etc.) şi din străinătate (Roberto Bacci, Centrul de Cercetări Teatrale Pontedera, Sylvain Groud, Opera din Paris, Alexey Lewinskyi, Univ. St. Petersburg, David Zinder, Univ. Tel Aviv, etc.) Colaborări: Academia Română din Roma, Almeida Theatre, Londra; compania Christine Bastin, Paris; Institutul Român de Cultură din Veneţia, Academia Română din Budapesta. CV si detalii despre curs, pe www.teatrupentruviata.ro.