Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Tort Mousse Au Chocolat, desertul de la Vila Rosa

Rețeta săptămânii 31 Martie 2015, 07:58
Spune-ti parerea

Vila Rosa vine in intampinarea pofticiosilor cu un desert excelent: Tort Mousse Au Chocolat. Daca vreti ceva bun, nu va ramane decat sa studiati reteta de mai jos si sa treceti la treaba.

Tort Mousse Au Chocolat de la Vila RosaIngrediente blat


120 gr zahar pudra


25 gr cacao


4 albusuri


un praf sare


o ligura esenta de rom


putin unt pt. uns forma de tort


Ingrediente mousse de ciocolata alba


125 ml frisca lichida


250 gr ciocolata alba


350 gr frisca batuta


1 plic gelatina (10 gr. ) 100 ml apa rece pt. gelatina


Ingrediente mousse de ciocolata cu lapte:


125 ml frisca lichida


160 gr ciocolata cu lapte


1 plic gelatina (10 gr. ) 100 ml apa rece pt. gelatina


130 gr frisca batuta


Ingrediente pentru ornat


ciocolata alba


ciocolata cu lapte


Preparare


Mod preparare blat


Albusurile se bat spuma cu sarea si zahar pudra. Cand albusurile s-au intarit destul, iar zaharul sa topit, se adauga romul. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn, potrivit Vila Rosa. 


O forma de tort detasabila cu diametru de 26 cm se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia de blat. Se adauga in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit. 


Cand blatul trece testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, va sfatuieste Vila Rosa.


Mod preparare mousse de ciocolata alba 


Vila Rosa arata ca se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. 


Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. 


Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul racit. Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme. 


Mod preparare mousse de ciocolata cu lapte


Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!


Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cealalta crema alba. 


La fel ca la prima crema, tortul se adauga la frigider pentru a se intarii si cea de a doua crema. Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. 


Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cea de a doua crema. Deasupra ultimei creme se rade ciocolata, dupa care tortul se da la rece pana a doua zi. A doua zi se da usor jos forma detasabila.  Se serveste taiat in bucatele potrivite. 


Stiați că


Frisca lichidă se obține prin smântânirea laptelui (separarea grasimii din lapte prin centrifugarea acestuia), în urma acestui proces  rezultă smântâna (pentru friscă sau smântâna fermentată de consum) și laptele degresat. frișca lichidă pentru patiserie are un conținut de grăsime de 32% ± 1%, arata Vila Rosa.


Ce se întâmplă de fapt în timp ce batem frisca lichidă? În timpul baterii  globulele de grăsime inglobează aer ceea ce conduce la o consistență de tip spumă. Spuma reprezintă de fapt un sistem dispersat de "bule" de aer într-o faza lichidă. Cu cât baterea este mai puternică cu atât înglobarea aerului este mai rapidă. Pentru o batere cât mai bună frișca lichidă trebuie să fie rece, ținută la frigider, va sfatuieste Vila Rosa. 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: vila rosa , tort mousse au chocolat

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

reteta de la mircea groza: pörkölt
Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ...citeste tot
rețete pe îndelete: piept de pui cu legume, de la vila rosa
Sunteți în pana de idei la bucătărie și ați dori să preparați un fel mai ușor, pentru a rezista caniculei? ...citeste tot
pui preparat în stil toscan, recomandat de vila rosa
Vila Rosa ne tentează cu un nou preparat, ușor de realizat și excelent chiar și pentru cei mai pretențioși musafiri. Satisfacția ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt convinsă că şi alţi părinţi au trecut prin acelaşi calvar ar alegerii şcolii. Am trecut şi prin faza în care a trebuit să-mi fac ...

Vlad Pintea

Una singură: ELIMINAREA statului din chestiuni private, aici de-a dreptul intime. Reglementarea abuzivă a relațiilor dintre persoane responsabile, înzestrate cu conștiință și liber arbitru, este cea mai ...

Stiri pe scurt

Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare
Regulament nou de finantare a cultelor, sportului sau ONG-urilor din judetul Cluj
Alin Tise il invita pe David Ciceo la o intalnire de clarificare
Riscuri pentru proprietarii de imobile din Cluj care au efectuat reparatii
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot
Doua noi puscarii in Romania

Ultima ora

Cum proiectez și cum întrețin gazonul? Ponturi de la specialiști
Amenzi de peste 30.000 de lei pentru nereguli la atelierele de reparații auto
Cristian Lungu, președinte PMP Cluj: ”Răspunsul la criza demografică este o Europă a familiilor!” (E)
Accidentele se produc de regulă în astfel de locuri - CUM le eviți
Scena DAYDREAMING - UNtold - își anunță artiștii
Challenge Accepted Hackathon 2019 - Pasionații de IT vor dezvolta aplicații pentru situații de urgență | START LA ÎNSCRIERI
Bunici și bunicuțe de la Centrul de îngrijire scoși de voluntarii MDM Group la plimbare prin oraș
Untold cauta voluntari
170 000 de persoane au participat la Street FOOD Festival
Armin Van Buuren vine cu un show unic la UNTOLD 2019

Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment in ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ... citeste tot

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o vineri pe doamna cocoțată în scaunul de premier al României după ce aceasta a ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook