Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Unde te poți angaja dacă participi la Târgul de Cariere care începe marți la Cluj

Stiri din Cluj 11 Mai 2015, 09:41
Spune-ti parerea

După o caravană începută în martie și care a trecut prin Sibiu, Chișinău, Brașov, Tîrgu Mureș și Iași, Târgul de Cariere încheie sezonul recrutărilor de primăvară la Cluj, cu două evenimente, unul dedicat IT-ului și unul destinat tuturor domeniilor în care se fac angajări în această perioadă. Evenimentele, care vor avea loc în Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în 12-13 mai (cel general) și 14-15 mai (cel destinat IT-ului), oferă în total circa 1100 de oportunități de carieră.

TARG-DE-CARIERE„E o primăvară bună pentru clujeni din punct de vedere al oportunităților profesionale. Sunt 35 de angajatori înregistrați la Târgul de Cariere Global și alți 30 la cel de IT, așa că oferta de joburi și internship-uri e foarte variată. Pe lângă șansa de a discuta direct cu angajatorii, Târgul de Cariere oferă clujenilor și posibilitatea de a accesa gratuit servicii profesionale de feedback pe CV și de consiliere în carieră.

De asemenea, găzduim la Târgul de Cariere o serie de workshop-uri specializate, o competiție de programare contra-cronometru „Speed Coding Challenge” și o conferință pentru tinerii IT-iști. Promovăm și o multitudine de oportunități în domeniul educației și al voluntariatului, în instituții private și de stat din România și din străinătate”, aflăm de la Louisa Olar, managerul seriei de evenimente marca Târgul de Cariere.

La cele două evenimente din Cluj sunt așteptați să participe circa 7.500 de candidați de toate vârstele și specializările, târgurile fiind deschise și celor cu experiență de muncă și celor aflați la început de drum. Târgurile vor avea loc în 12-13, respectiv 14-15 mai, accesul fiind gratuit, iar programul de vizitare zilnic fiind de la 10 la 16.

Pe www.targuldecariere.ro se găsește lista actualizată a companiilor confirmate. Participanților consacrați de la TdC Cluj, între care companiile Steelcase, Accenture, Accesa, Bombardier, Bosch, E.ON România, EXL Service, Garmin, Genpact, Endava, Fujikura, Idea Studios, ISDC, Office Depot, Siemens, Sykes, Terapia sau  Thomsons li se alătură mai multe companii aflate în premieră la Târgul de Cariere, precum Intacct Development sau Ve Interactive, dar și companii din afara Clujului: Unicredit Business Integrated Services din București, Continental Automotive Systems din Sibiu, Univeral Alloy Corporation din Baia Mare, Nexia Consulting din Oradea, Flextronics din Timișoara, Leoni din Bistrița, Kastamonu din Reghin sau eVision Industry Software din Haga, Olanda.

Ce angajări se fac la Cluj în această primăvară

„Se anunță o primăvară plină la Cluj, din punct de vedere al oportunităților de carieră pentru tinerii profesioniști. Ca de obicei, la Târgul de Cariere vom avea o ofertă consistentă de joburi și internship-uri în IT și inginerie, dar în acest sezon observăm un interes special și pentru vorbitorii de limbi străine, cu sau fără experiență de muncă. Edițiile de primăvară ale TdC Cluj vor fi printre cele mai mari de până acum, atât din punct de vedere al numărului angajatorilor prezenți la standuri, cât și din cel al calității generale a evenimentelor”, declară Louisa Olar, manager al Târgului de Cariere.

Marii angajatori prezenți la TdC sunt, fără excepție, în căutarea tinerilor interesați de dezvoltare în carieră. „În acest moment căutăm aproximativ 20 de colegi noi. Pentru prima jumătate a anului pregătim o serie de evenimente atractive destinate studenților și masteranzilor, cum ar fi un program de internship la care pot participa până la 30 de studenți, cărora le oferim posibilitatea de training și de angajare ulterioară, și deja tradiționalul program de Summer Jobs", declară Lavinia Florea, HR Business Partner al Office Depot, în timp ce „Siemens îi așteaptă la TdC pe toti IT-iștii pasionați, în căutare de proiecte enterprise destinate unor domenii complexe, dar și pe cei dornici să înceapă o carieră de suport tehnic”, după cum aflăm de la Răzvan Opriș, Manager local al Siemens Cluj-Napoca.

Accenture, una dintre companiile care participă la Târgul de Cariere încă din 2006, de la prima ediție a evenimentului, vine cu o ofertă de internship atrăgătoare pentru tinerii specialiși IT: „La Accenture te așteaptă o experiența de internship de neuitat, unde vei avea șansa să lucrezi alături de robotul Baxter și experți în cele mai noi tehnologii” (Fülöp Emese, Field HR Associate Manager).

Oferte pentru IT-iști are și compania msg systems România: „posturi și programe de internship în domeniile: dezvoltare SAP-ABAP, linia de business Automotive și Asigurări, dezvoltare software în mediul JAVA, testare automatizată şi dezvoltare de soft pentru piaţa financiar-bancară şi auto, servicii de SAP-support”, după cum declară Ștefania Deac, HR Specialist în cadrul companiei.

ISDC România, o altă companie de tradiție la TdC, declară, prin Adina Dragoș, HR Manager că oferă „un număr mare de oportunități de carieră, atât din zona pur tehnică, cât și din zona de testare: Senior & Medior .NET Engineers, Web Developers, Configuration Engineer, Test Automation Engineer. Candidații pe care îi căutăm trebuie să aibă un excelent background tehnic, orientare către detalii și calitate, bune abilități de a lucra într-o echipă, precum și cunostinte avansate de limba engleză.”

„Oferim cel puțin 80 de joburi în domeniul IT, pentru toate nivelele de senioritate: C#, PHP sau Front End developers, Web Designeri, QA Engineers, Technical Support. De asemenea, vara aceasta vom avea și o ofertă de stagii de practică care se adresează în principal studenților și absolvenților de studii cu profil tehnic”, aflăm de la Adriana Frătean, Managerul Ve Interactive, companie aflată în premieră la Târgul de Cariere. O premieră este și prezența la TdC a companiei Intacct Development, care, conform declarațiilor managerului Marian Crișan, așteaptă să întâlnească la TdC „candidați vorbitori de limbă engleză, indiferent de nivelul lor de experiență”.

Peste 7.500 de clujeni sunt așteptați la cele două evenimente

Pentru această primăvară Târgul de Cariere și-a propus să depășească ținta de 1.100 de oportunități de carieră oferite la TdC. „La TdC așteptăm cel puțin 7.500 de clujeni, cărora le-am pregătit o campanie complexă de informare, derulată cu ajutorul partenerilor noștri și printr-o multitudine de canale: presă scrisă, radio, TV, online, outdoor, promovare în campus, în spațiile publice și comerciale”, spun organizatorii.

„Companiile cu care lucrăm ne spun an de an că mulți dintre candidați vin nepregătiți la eveniment și având așteptări nerealiste în privința carierei lor. De aceea, ținând cont de raportul de 1.500 de joburi la 7.500 de candidați pe care ne propunem să-l avem la TdC – și care e mult mai bun pentru candidați decât cel de pe piața clasică a forței de muncă, ne-am propus, prin această campanie de informare în privința oportunităților de pe piață și a modalităților de a te pregăti pentru carieră, să venim  în sprijinul celor care se pregătesc pentru întâlnirea cu angajatorii”, declară managerul TdC.

Primăvara 2015 - piața muncii în cifre

Cele peste 150 de companii distincte care recrutează la Târgul de Cariere în această primăvară oferă circa 7700 de joburi sau internship-uri. Ariile de recrutare cele mai active sunt, ca și în anii anteriori, IT-ul, limbile străine, ingineria și economicele.

„IT-ul, sfera ingineriei și limbile străine însumează între 50% și 60% din oferta de joburi prezentată în această primăvară la Târgul de Cariere. Există deci circa 3500 de joburi și pentru tinerii din alte domenii”, dau asigurări organizatorii, care anunță o ofertă de joburi consistentă în finanțe, în industria farmaceutică, în marketing și publicitate, în vânzări și comerț și în domeniul consultanței. De asemenea, sunt prezente la TdC numeroase companii cu oferte pentru muncă necalificată în țară și în străinătate.

Arabesque, Cora, Evalueserve, GI Group, Kuka Systems, Lugera, McDonald’s, Sandoz, Terapia, Veo Worlwide Services și Vinci Energies sunt și ele printre companiile participante în această primăvară la Târgul de Cariere.

„Salutăm prezența la TdC a eJobs.ro, cel mai important site de recrutare din România, a firmelor de resurse umane din orașele mari ale țării și a filialelor județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.  Prin specificul activătății lor, aceste companii și organizații își reprezintă la TdC proprii clienți pentru care recrutează, așa încât numărul și diversitatea joburilor care pot fi găsite la TdC sunt cu adevărat impresionante”, declară Louisa Olar.

Târgul de Cariere – la ediția cu numărul 100

Fondat la Cluj în 2006, Târgul de Cariere este azi cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova. 

„Am organizat până în prezent ediții ale Târgului de Cariere în 18 mari centre universitare și de afaceri din România și Republica Moldova, ajungând să menținem ritmul de circa 15 evenimente în fiecare an. Lucrăm cu circa 300 de companii mari, 94% dintre clienții noștri din 2014 declarând că recomandă Târgul de Cariere ca soluție de employer branding și recrutare rapidă. Măsurătorile noastre de anul trecut ne-au arătat că angajatorii care au luat parte la TdC au strâns, în medie, între 20 și 700 de CV-uri la eveniment și între 10 și 500 de CV-uri online.

Aceste rezultate diferă, bineînțeles, în funcție de industriile în care activează fiecare companie, în funcție de volumul și de calitatea ofertei de joburi a fiecărui angajator și, nu în ultimul rând, de modul în care fiecare companie interacționează, în cadrul Târgului de Cariere, cu candidații prezenți la eveniment. Suntem siguri că vom avea o primăvară reușită la Cluj, unde revenim cu bucurie de fiecare dată”, încheie Louisa Olar.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: targ de cariere , cluj

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

restricții eliminate: cluj-napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide eliminarea unor restricții la Cluj-Napoca, a anunțat prefectul Tasnádi István-Szilárd, după ce ...citeste tot
cluj-napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori în Cluj-Napoca la data de 7 aprilie pentru perioada 21 martie-3 aprilie ...citeste tot
obișnuiești să zbori de pe aeroportul cluj? află de la directorul david ciceo care sunt noile destinații
La sfârșitul lunii aprilie, ar urma să fie disponibile zboruri către șapte destinații suplimentare de pe Aeroportul Cluj iar compania ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Nu știm dacă această afirmație are la bază un audit intern pe resurse umane, care să releve eficiența fiecărui post în raport cu costurile, sau ...

Claudiu Padurean

În al doilea rând, numirea unui prefect provenit din UDMR a stârnit valuri în PNL Cluj. Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat supărarea în direct, ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

RESTRICȚII ELIMINATE: Cluj-Napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Grant capital de lucru – Alepanere SRL
IMAGINI TULBURĂTOARE de la ATI: Mulți pacienți ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive
Premierul Cîțu anunță relaxarea restricțiilor de Paște
Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aprobate de Guvern
Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Obișnuiești să zbori de pe Aeroportul Cluj? AFLĂ de la directorul David Ciceo care sunt noile destinații
EXTINDERE: Clujenii de la Eco Garden Construct au deschis un garden center la Sibiu
Premierul Cîțu înființează un comitet interministerial care să ia măsuri de revenire la normalitate din 1 iunie
ENDAVA a achiziționat compania americană LEVVEL LLC

Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit la Via Cluj TV în emisiunea lui Raul Chiș  despre ... citeste tot

Mii de mașini ar putea tranzita pădurea Hoia-Baciu după ce se va construi un nou cartier în zona Donath Park. citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook