• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • O stație de încărcare pentru vehicule electrice va fi deschisă la Cluj

O stație de încărcare pentru vehicule electrice va fi deschisă la Cluj

Publicat: 27 iulie, 2016 06:28
Actualizat: 23 martie, 2022 05:16

Clujenii care dețin sau vor să cumpere mașini electrice sau hibrid vor putea alimenta și la un hipermarket din oraș. Cora deschide vineri la 10 o stație de încărcare pentru vehicule electrice.

Primele stații de încărcare pentru vehicule electrice au fost deschise în luna iunie la București și Constanța, urmând ca, până la sfârșitul anului, toate cele 11 hipermarketuri ale rețelei cora România să ofere clienților această facilitate, grija pentru mediul înconjurător fiind o prioritate a companiei.

Încărcarea mașinilor electrice sau hibrid este un serviciu gratuit, oferit de către cora.

La cora Cluj pot fi încărcate simultan două vehicule, într-un spațiu special amenajat în parcarea magazinului. Încărcarea durează în medie o oră, iar stația deservește toate tipurile de vehicule electrice și hibride plug-in.

„cora România își gândește permanent acțiunile în rezonanță cu nevoile comunităților din care fac parte hipermarketurile sale. Una din acțiunile noastre principale se referă la proiecte verzi denumite coraVerde care au ca scop oferirea de soluții verzi zonelor în care operăm. Prin urmare, am început să instalăm în hipermarketurile noastre stații de încărcare pentru mașini electrice, din dorința de a încuraja comunitățile pe care le deservim să înceapă să folosească un mijloc de transport sustenabil. Primele stații sunt instalate în cora Lujerului și cora Brătianu la Constanța și oferă infrastructura necesară unui transport electric din ce în ce mai necesar. Mă bucur că facem astăzi acest pas și la Cluj și sperăm că acest nou serviciu va fi apreciat de clienții noștri din această regiune”, a declarat Emanuel Pârvulescu, responsabil Mediu la cora România.

„Am făcut echipă cu cora România pentru un scop nobil, acela de a oferi românilor alternativa energiei electrice și de a contribui împreună la un viitor sustenabil. EV Connect este prima companie din România care a început să construiască stații de încărcare pentru vehicule electrice și continuăm cu încredere în această direcție pentru că suntem convinși că acesta este viitorul”, a declarat Dragoș Ciobanu, CEO EV Connect.

„Sănătatea mediului înconjurător este o chestiune care ne preocupă pentru că de ea depinde și sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care promovăm folosirea mediilor de transport nepoluante, chiar dacă astăzi acesta pare un obiectiv greu de atins. Stațiile noastre permit încărcarea rapidă a bateriilor. Sperăm că vom vedea, în curând, cât mai multe vehicule electrice aliniate în parcarea noastră”, a spus Irina Maidan, directorul hipermarketului cora Cluj.

Despre cora România

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piața românească din 2003, grupul operează în prezent 11 hipermarketuri în București și în marile orașe.

În 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România. Astăzi, rețeaua punctelor coraDrive a fost extinsă la nivelul tuturor celor patru magazine din Capitală.

Preocupată de inovație și dedicată clienților săi, cora România a lansat și livrarea la domiciliu, iar astăzi magazinul cora.ro este o replică virtuală a celui clasic, oferind consumatorilor posibilitatea să cumpere produsele preferate nu doar de pe computer, ci și de pe telefonul mobil sau tabletă.

Filosofia cora România îi are în centru pe consumatori, cărora le oferă produse și servicii de calitate, la prețuri accesibile.

Despre EVConnect

EVconnect susține revoluția mașinilor electrice. Misiunea noastră este implemetarea celei mai mari rețele de încărcare mașini electrice (EV) din România alături de sprijinirea proiectelor de sustenabilitate și energie alternativă. Pe drum, la birou la cumpărături, în vacanță, la restaurant sau acasă vei găsi stații de încărcare pentru mașini electrice EVconnect. Smart Business & Technologies Solutions este primul dezvoltator al unei rețele de puncte de încărcare pentru mașini electrice sau hibrid de tip plug-in din România. Partener și furnizor EVconnect, GAMESA Electric este unul din liderii mondiali ce produce energie regenerabilă și gestionează surse alternative de energie.

Stațiile de încărcare EVconnect sunt singurele recunoscute pentru Eco-design cu standardul UNE-EN ISO 14.006:2011. În plus, dispun de certificare UNE-EN ISO 9001:2008, UNE-EN ISO 14001:2004 și OHSAS 18.001:2007, toate acestea recunoscute de către societatea Tüv Rheinland.

SURSA FOTO: evconnect.ro

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a vorbit în emisiunea Punctul Critic despre marile provocări cu ...

Primarul comunei Baciu, Balázs János, candidează pentru un nou mandat. Ce planuri are

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului din partea AUR, și-a prezentat în ...

Calin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului vrea transport gratuit cu CTP pentru toți clujenii

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat în emisiunea Punctul Critic referindu-se la ...

Deputatul Achimaș Cadariu, despre Emil Boc: Are realizări dar uzura unei funcții își spune cuvântul

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!