Iohannis, fantoma de la Cotroceni si cazul Oprea

Publicat: 21 septembrie, 2016 07:41
Actualizat: 23 martie, 2022 05:15

A dat cu flit celor care l-au facut presedinte. Da, Klaus Iohannis.  Neamtul fara limba, care digera flexat toate gunoaiele politice, care nu se autoseziseaza mai niciodata cand fragila democratie mioritica e siluita la drumul mare de golanii politici. Ultima speta: Cazul Oprea. 

altera
Raul Chis
In micimea lui morala, Gabriel Oprea s-a pitit dupa pulpanele senatorilor, pentru a nu raspunde in fata justitiei in cazul mortii politistului Cosmin Gigina. Protestele in curs de organizare se vor stinge. Poate Oprea va cadea. Poate nu. Problema de fond va ramane: imunitatea parlamentara, fratia infractorilor politici.

Aici e culpa presedintelui, tacerea lui complice. Avand cea mai solida legitimitate, a votului celor care si-au amanat emigrarea, agatati de o ultima speranta, nu a initiat modificarea Constitutiei pentru restrangerea imunitatii exclusiv la nivelul voturilor si opiniilor exprimate de senatori si deputati. Indirect, si-a incalcat astfel si promisiunea din campanie privind intarirea capacitatii procurorilor anticoruptie de a-si instrumenta dosarele.

DNA, dupa votul in cazul Oprea: „Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină”.

Prima oara l-am vazut pe Iohannis pe cand era primar la Sibiu. A urcat pe o scena, in piata publica, de unde le-a vorbit sibienilor de sub bradul de Craciun. A fost cel mai incoerent si lipsit de substanta discurs pe care l-am auzit vreodata. Ulterior, bruxismele rostite de la microfon in campania electorala mi-au accentuat senzatia ca omul e searbad. Mai mult decat atat, parea un robocop lipsit de emotie, incapabil sa empatizeze cu alegatorii. Cei care l-au sustinut au sarit sa ne convinga ca, la antepod de presedintii logoreici dar pervertiti moral pe care ii avusesem, domnul Iohannis are alte calitati care se vor decanta in timp: corectitudinea, consecventa, competenta, adica tot ce admiram la un neamt. Argumentul a tinut. Si iata-ne astazi din nou dezamagiti, spunad „regele e gol”, propulsati intr-un nou cosmar politic. A tacea, ca presedinte, in fata unor abuzuri, e tradarea suprema a celor care ti-au dat votul. Fariseism. Poate ca Iohannis se va schimba. Dar cand?

Ce sa-i mai ceri unui astfel de presedinte care pare a fi narcoleptic si diletant? La Comisia Europeană e monosilabic, în țară, la fel. A închis ochii și la blatul politic pentru alegerile locale într-un singur tur, o batjocură pentru democrație având în vedere legitimitate redusă a aleșilor. Asta e reforma de fond a legislației electorale pe care a promis-o? A garantat prin programul sau electoral sprijin pentru ANI si un Cod al Incompatibilitatilor si Conflictelor de Interese, care sa unifice legislatia disparata in materie, insa parlamentarii tocmai vor sa dezincrimineze conflictul de interese pentru a scapa de dosarele penale. Si enumerarea promisiunilor neonorate si a ororilor politice care nu i-au tulburat presedintelui somnul poate continua. Acum, cand am mai ramas doar cu „România lucrului bine tacut”, cred ca domnul Iohannis, devenit o fantomă a Cotroceniului, ar trebui sa isi mute din nou dormitorul la Sibiu.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 octombrie, 2022
Impactul dureros al inflației: Companiile îl pot transfera clienților, dar limitat, și trebuie să ia alte decizii. Câteva recomandări
15 aprilie, 2021
Premierul Cîțu vine la Cluj în plină criză a coaliției de guvernare! Ce vrea de la Emil Boc?
23 noiembrie, 2020
Domnul Boc, Antonia și criza
9 iulie, 2020
1 000 de morți pe zi v-ar convinge că există coronavirus? România, locul I în UE la cazurile de infectări
16 aprilie, 2020
Experții în corporate intelligence: Atenție, în România au revenit și grupări infracționale care acționau în Vest

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a vorbit în emisiunea Punctul Critic despre marile provocări cu ...

Primarul comunei Baciu, Balázs János, candidează pentru un nou mandat. Ce planuri are

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului din partea AUR, și-a prezentat în ...

Calin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului vrea transport gratuit cu CTP pentru toți clujenii

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat în emisiunea Punctul Critic referindu-se la ...

Deputatul Achimaș Cadariu, despre Emil Boc: Are realizări dar uzura unei funcții își spune cuvântul

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!