Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

METEO Pregătiți-vă de GER POLAR: Iarna adevărată abia acum vine

Stiri din Cluj 3 Ianuarie 2017, 10:21
Spune-ti parerea

Vremea va deveni mai geroasă spre finalul acestei săptămâni, potrivit prognozei meteo pe două săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). De asemenea, probabilitatea de precipitații va fi ridicată în toate regiunile țării de miercuri până vineri, la fel ca și în perioada 7-15 ianuarie.

La Cluj, minimele termice vor ajunge la sfârșitul săptămânii până la -18 grade Celsius. Vineri și sâmbătă se anunță maxime termice de -10 grade.

Strada Horea din Cluj, iarna

În Banat, temperatura va începe să scadă în perioada 2—15 ianuarie , apoi va crește ușor, dar valorile termice se vor menține, în general, sub normele specifice perioadei.

„Pe parcursul primei săptămâni, maximele diurne vor scădea de la medii regionale de 6...7 grade, spre aproximativ—6 grade în zilele de 6 și 7 ianuarie, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, între—9 și—3 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 ianuarie, când se vor înregistra—14...-15 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va menține relativ constant, fiind caracterizat de medii ale valorilor maxime cuprinse între—2 și 1 grad și ale celor minime situate între—9 și—5 grade", precizează meteorologii.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 4-5 ianuarie și din nou după data de 7 ianuarie.

În ceea ce privește Crișana, în perioada 6-7 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi noaptea și dimineața.

„Temperatura aerului, în scădere în prima parte a intervalului, apoi în creștere ușoară și treptată, va avea valori sub cele climatologic specifice acestei perioade. În prima săptămână, vor fi maxime termice cuprinse între—9 și—1 grad, mai ridicate în prima zi până la 5...6 grade și minime între—7 și—5 grade, mai scăzute în intervalul 6 — 8 ianuarie, când se vor înregistra valori medii de—17...-13 grade. În a doua săptămână a intervalului de prognoză nu vor fi variații mari ale regimului termic, astfel încât mediile diurne se vor situa între—3 și 1 grad, iar cele nocturne vor fi cuprinse între de—10 și—5 grade", informează ANM.

Meteorologii precizează probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie.

În Transilvania, pe timpul zilei temperaturile vor scădea în perioada 2-7 ianuarie, iar spre finalul intervalului vremea va deveni chiar geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de—10 grade.

„Valorile nocturne vor crește în perioada 2-5 ianuarie, dar vor scădea accentuat până în dimineața zilei de 7 ianuarie, când se vor înregistra medii termice de aproximativ — 22 de grade. Apoi temperaturile vor marca o creștere, dar pe întreg intervalul de prognoză, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În a doua săptămână a intervalului, se vor înregistra medii termice situate între—5 și—1 grad la valorile maxime diurne și între—14 și—8 grade, în general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie", conform Administrației Naționale de Meteorologie.

În Maramureș, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, îndeosebi după data de 5 ianuarie. Nopțile și diminețile vor fi geroase în intervalul 6-12 ianuarie, iar cele mai scăzute minime pe timpul nopții se vor înregistra pe 6, 7 și 8 ianuarie. Vremea se va menține geroasă și în cursul zilelor de 6 și 7 ianuarie, cu valori termice la amiază situate în jurul a—12 grade.

„În medie, în prima săptămână, până în data de 5 ianuarie vor fi maxime cuprinse între—4 și 1 grad și minime între—10 și—5 grade, apoi maxime cuprinse între—12 și—6 grade și minime între—21 și—15 grade. Regimul termic mediu din cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizat de temperaturi diurne cuprinse între—7 și—2 grade și nocturne între—14 și—8 grade. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să fie mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai ridicată în perioada 4-5 ianuarie și, apoi, între 7 și 14 ianuarie", informează ANM.

Conform meteorologilor, în Moldova, în primele trei zile ale intervalului, valorile termice vor apropiate de cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 2 și 5 grade și ale minimelor între—7 și—5 grade.

„Din 5 ianuarie vremea se va răci accentuat, astfel încât va deveni deosebit de rece în zilele de 6 și 7 ianuarie, când vor fi maxime în medie între—10 și—8 grade și chiar geroasă în timpul nopților de 6, 7 și 8 ianuarie, cu minime ce se vor situa în medie între—16 și—12 grade. Deși temperaturile vor crește ușor începând cu ziua de 8 ianuarie, până la sfârșitul intervalului acestea se vor menține sub mediile regionale, cu maxime înre—3 și—1 grad și minime între—10 și—6 grade Celsius", arată prognoza.

În perioada 4 — 7 ianuarie doar izolat și trecător pot apărea fulguieli, iar începând cu 8 ianuarie, local și temporar va ninge slab.

Până pe 5 ianuarie, în Dobrogea temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă a anului, cu maxime cuprinse între 3 și 5 grade și minime între -4 și -1 grad.

„Apoi, vremea se răci accentuat și va deveni deosebit de rece în zilele de 6 și 7 ianuarie când se vor înregistra temperaturi diurne în medie în jurul a—8 grade și chiar geroasă în nopțile de de 6, 7 și 8 ianuarie, cu minime medii între—14 și—12 grade. Începând cu ziua de 8 ianuarie, valorile termice vor crește din nou și până la sfârșitul intervalului se vor menține apropiate de cele normale. Astfel, maximele se vor situa în medie între—2 și 2 grade, iar cele minime între—6 și—2 grade Celsius. În intervalul 5 — 6 ianuarie pe arii restrânse mici vor fi precipitații slabe, iar începând cu 8 ianuarie acestea se vor semnala local și temporar", informează ANM.

Conform prognozei, în Muntenia, în prima zi vremea va fi caldă, cu temperaturi pe timpul zilei în medie în jurul valorii de 8 grade, apoi până pe 5 ianuarie, apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 4 și 6 grade. În schimb, în zilele de 6 și 7 ianuarie, temperaturile vor scădea la -6 grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Începând cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor crește din nou și, până la sfârșitul intervalului, se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă și se vor situa între 0 și 2 grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse, în medie, între—8 și—5 grade, exceptând nopțile de 7 și 8 ianuarie, când vor coborî spre—15...-14 grade.

În jurul datei de 5 ianuarie pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, iar începând cu data de 8 ianuarie acestea se vor semnala local și temporar.

În Oltenia, în prima zi vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie în jurul valorii de 9 grade, apoi până pe 5 ianuarie, apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 3 și 5 grade.

„În schimb, în zilele de 6 și 7 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori medii în jurul a—5 grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Începând cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor crește din nou și, până la sfârșitul intervalului de prognoză, se vor menține apropiate de cele normale, fiind cuprinse, în medie, între—1 și 2 grade. Minimele termice se vor situa între—8 și—3 grade, exceptând nopțile de 7 și 8 ianuarie, când vor coborî spre valoarea medie de—14 grade. În jurul datei de 5 ianuarie vor fi precipitații slabe pe arii restrânse, iar începând cu 8 ianuarie, acestea se vor semnala la nivel local", mai arată prognoza ANM.

La munte, temperaturile vor fi mai mici decât este normal pentru această perioadă. Astfel, valorile maxime vor fi cuprinse între—8 și—4 grade, iar în zilele de 6 și 7 ianuarie vor scădea spre—18...-16 grade. Nopțile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, în medie, între—14 și—8 grade, iar pe 6, 7 și 8 ianuarie temperaturile nocturne vor coborî până la valori medii situate între de—21 și—16 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe 4 și 5 ianuarie și, din nou, după data de 7 ianuarie. În restul intervalului doar pe arii restrânse și trecător va ninge slab.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: meteo , vremea , iarna , ger , cluj

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

usamv vinde carne de miel, mușcate, stoloni de căpșun
Mai multe produse de la fermele și stațiunile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor intra în ...citeste tot
restricții eliminate: cluj-napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide eliminarea unor restricții la Cluj-Napoca, a anunțat prefectul Tasnádi István-Szilárd, după ce ...citeste tot
cluj-napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori în Cluj-Napoca la data de 7 aprilie pentru perioada 21 martie-3 aprilie ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Nu știm dacă această afirmație are la bază un audit intern pe resurse umane, care să releve eficiența fiecărui post în raport cu costurile, sau ...

Claudiu Padurean

În al doilea rând, numirea unui prefect provenit din UDMR a stârnit valuri în PNL Cluj. Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat supărarea în direct, ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

USAMV vinde carne de miel, mușcate, stoloni de căpșun
RESTRICȚII ELIMINATE: Cluj-Napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Grant capital de lucru – Alepanere SRL
IMAGINI TULBURĂTOARE de la ATI: Mulți pacienți ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive
Premierul Cîțu anunță relaxarea restricțiilor de Paște
Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aprobate de Guvern
Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Obișnuiești să zbori de pe Aeroportul Cluj? AFLĂ de la directorul David Ciceo care sunt noile destinații
EXTINDERE: Clujenii de la Eco Garden Construct au deschis un garden center la Sibiu
Premierul Cîțu înființează un comitet interministerial care să ia măsuri de revenire la normalitate din 1 iunie

Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit la Via Cluj TV în emisiunea lui Raul Chiș  despre ... citeste tot

Mii de mașini ar putea tranzita pădurea Hoia-Baciu după ce se va construi un nou cartier în zona Donath Park. citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook