Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Doua premiere in programul lunilor martie-aprilie la MiniREACTOR

Stiri din Cluj 1 Martie, 13:59
Spune-ti parerea

MiniREACTOR ii invita in aceasta primavara pe copii sa se bucure de doua premiere captivante, "De ce îi e frică întunericului?" si "Povestea lui Bine-Rău" si de alte spectacole mereu in top - Padurea Fermecata sau Micul Print. 

"De ce îi e frică întunericului? este titlul unui spectacol despre prietenie, despre depășirea fricilor și despre încredere, care va putea fi văzut în avanpremieră în prima, și în premieră în ultima sâmbătă din martie. Noua producție este o adaptare liberă după o carte de povești românească contemporană, și e primul spectacol din cele două care vor fi produse anul acesta în cadrul proiectului #Mini.REACTOR. Dramatizarea literaturii contemporane pentru publicul tânăr.

A doua premieră a primăverii este o adaptare după o poveste despre alb și negru/bine și rău, dar și despre toate culorile și nuanțele dintre aceste extreme: Povestea lui Bine-Rău. Miraculoasele aventuri ale prințesei din cel mai mic regat și al bufonului ei vor putea fi urmărite în premieră pe 14 aprilie, în sâmbăta imediat de după vacanța de Paște!

Pe lângă aceste noutăți, o mai rugăm o dată pe Madame Pové să spună Povestea oamenilor de zăpadă, înainte ca primăvara să îi topească de tot, ne bucurăm de curcubeul însuflețit din R.O.G.V.A.I.V. și ne pierdem prin Pădurea Fermecată. Nu în ultimul rând, în ultima sâmbătă din aprilie, ne împrietenim cu Micul Prinț și aflăm ce înseamnă afecțiunea unei vulpi îmblânzite", spun reprezentantii MiniREACTOR.

Programul detaliat al lunilor martie-aprilie:

DE CE ÎI E FRICĂ ÎNTUNERICULUI? - Avanpremieră

Sâmbătă, 3 martie | ora 11:00

De: Brîndușa Ban

Cu: Raluca Mara, Alina Mișoc și Adonis Tanța 

Regizor: Diana Dragoș

Scenografia: Anda Pop

Video: Andra Salaoru 

Spectacolul este o adaptare liberă după textele Adinei Rosetti din cartea „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?... și alte 10 întrebări fantastice” publicată la editura Curtea Veche. 

De ce îi e frică întunericului? este o poveste despre prietenie, despre depășirea fricilor și despre încredere. Cei mici vor fi purtați într-o lume colorată a vrăjitoarelor unde vor vedea cum e să cauți neîncetat când îți dorești ceva cu adevărat, dar și cum e când cea mai mare frică îți poate deveni cel mai bun prieten. 

Spectatorii se vor împrieteni cu Întunericul și vor învăța, alături de personajul principal, că adevărata magie constă în depășirea propriilor frici.

Recomandat copiilor: 4+

O producție MiniREACTOR

MADAME POVÉ SPUNE POVESTEA OAMENILOR DE ZĂPADĂ

sâmbătă, 10 martie | ora 11:00

Cu: Oana Mardare

Regia: Delia Gavlițchi

Madame Pové vine din lumea magică a basmelor pentru a ne istorisi o poveste de iarnă foarte sensibilă – Povestea oamenilor de zăpadă. Ea ne vorbeste mai întâi despre prietenie, despre empatie, dragoste faţă de natură şi apoi despre puterea de sacrificiu.

Este un spectacol interactiv de storytelling unde cei mici sunt invitaţi să participe activ alături de Madame Pové la relatarea unei poveşti cu un fir epic simplu, dar cu o morală puternică.

Recomandat copiilor: 2+

O producție MiniREACTOR

R.O.G.V.A.I.V.

Sâmbătă, 17 martie | ora 11:00

Cu: Cătălin Filip, Carina Bunea, Oana Mardare

Regia: Delia Gavlițchi

R.O.G.V.A.I.V. este un proiect teatral nonverbal, educativ, recomandat celor mai mici dintre spectatori – începând de la 1 an. Cu muzică live, sunete delicate și imagini sugestive, spectacolul își propune să le prezinte celor mici culorile. Vă invităm să urmăriți întâlnirea unui pictor cu voioasele și năstrușnicele culori. Pornind de la alb-negru, scena va fi invadată de R.O.G.V.A.I.V.

Recomandat copiilor: 1+

O coproducție Mini Reactor și Compania Improwise

PĂDUREA FERMECATĂ

Sâmbătă, 24 martie | ora 11:00

Cu: Andra Ștefan și Andreea Bolovan

Spectacolul este un moment de teatru de păpuși care-și propune să-i aducă pe copii mai aproape de natură. Aceștia vor face cunoștință cu pădurea și cu prietenii ei, vor afla ce daruri are codrul pentru oameni și cât de importante sunt acestea pentru echilibrul naturii. Povestea se deapănă printr-o îmbinare de proiecții experimentale și mijloace artistice care țin de teatrul de păpuși clasic. Astfel se sugerează o lume fantastică în care orice e posibil. Doi copii, o provocare și o pădure misterioasă. Așa începe călătoria unui băiețel printre tainele și ființele unei păduri magice. După multe peripeții și încercări năzdrăvane, copilul descoperă secretele acesteia. 

Recomandat copiilor: 4+ 

O producție a Asociației Bafi

DE CE ÎI E FRICĂ ÎNTUNERICULUI? - Premieră

Sâmbătă, 31 martie | ora 11:00

De: Brîndușa Ban

Cu: Raluca Mara, Alina Mișoc și Adonis Tanța 

Regizor: Diana Dragoș

Scenografia: Anda Pop

Video: Andra Salaoru 

POVESTEA LUI BINE-RĂU

Sâmbătă, 14 aprilie | ora 11:00

De: Ana Ripka-Rus

Cu: Alina Mișoc, Oana Nemeș, Bogdan Gontineac și Paul Sebastian-Popa 

Regiza: Cătălin Mardale

Scenografia: Oana Matei

Spectacolul este o adaptare a poveștii  „Alb-negru sau Trista poveste a prințesei din Cel Mai Mic Regat”

de Ana Ripka Rus.

Să ne imaginăm pentru o clipă că lumea e pictată în alb și negru. Fericirea doarme într-un sertar alb, tristețea, într-unul negru. Iubirea are petale albe, speranța – aripi albe, frica are umbre negre și tot așa. Dar ce ne facem când lumea aceasta e invadată de culori, de nuanțe? Cum deosebim lucrurile frumoase de cele urâte? Ce culoare are binele atunci? Dar răul? Dar copiii care râd, jucându-se împreună?

În Povestea lui Bine-Rău, ne așteaptă multe alte întrebări de acest fel. Dar tot acolo, pe tărâmul Celui Mai Mic Regat, ne vom întâlni cu mica prințesă și prietenul ei, bufonul. Alături de ei vom afla toate răspunsurile despre lumea din jur, despre frumusețe, despre dezamăgire, despre emoțiile pe care nu le-am înțeles până acum. Și poate, pe parcursul drumeției pe acest tărâm, vom descoperi că e prea greu – și uneori nedrept – să împărțim lumea în doar două culori, când există atât de multe altele care să ne bucure. În fond, nu putem vorbi doar despre bine sau doar despre rău. Așa că haideți să vorbim despre Bine-Rău. 

Recomandat copiilor: 3+

O producție MiniREACTOR

MICUL PRINȚ 

sâmbătă, 21 aprilie | ora 11:00

De Antoine de Saint-Exupery

Cu: Raluca Mara, Paul Sebastian Popa, Bianco Erdei

Regiza: Marius Costache 

Când un om mare, să zicem un aviator, știe că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un șarpe boa care a înghițit un elefant, iar unei flori nu îi mai este frică de tigri și de ghearele lor, înseamnă că vede cu ochii unui copil. 

Iar când omul acesta mare acceptă prietenia unei vulpi îmblânzite, înseamnă că un copil, un prinț între copii, se bucură de oaia mititică din lădița desenată de omul cel mare. Și dacă nu vedeți oaia din lădiță, e pentru că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. ”Limpede vezi numai cu inima.” Așa ne învață Micul Prinț, care la rândul lui, așa a învățat de la vulpea care a vrut să fie îmblânzită.

Recomandat copiilor 4+

O producție MiniREACTOR

Bilete:

➡ online: www.biletmaster.ro

➡ de la punctele de vânzare din oraș

- Agenția Teatrală, Piața Ștefan cel Mare, nr. 14

- Agenția WENS Travel, Bulevardul Eroilor nr. 10

➡ de la Reactor, cu o oră înainte de începerea spectacolului

_______________________________

Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteți găsi pe pagina de facebook - https://www.facebook.com/mini.reactor sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri:

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

www.ro-alert.ro - se lanseaza sistemul care te avertizeaza in caz de urgenta majora
Portalului web WWW.RO-ALERT.RO, dedicat informării cetățenilor cu privire la sistemul de avertizare-alarmare a populației în situații de urgență, va fi ...citeste tot
acte in plus pentru firmele care vor sa duca romani la munca in alte tari ue
Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecția ...citeste tot
ce crede  ubb despre deciziile privind statutul limbii române în școlile cu predare în limbile minorităților naționale
Universitatea Babeș-Bolyai salută inițiativa Ministerului Educației Naționale de a reglementa studierea limbii române în clasele cu predare în limbile minorităților ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt convinsă că şi alţi părinţi au trecut prin acelaşi calvar ar alegerii şcolii. Am trecut şi prin faza în care a trebuit să-mi fac ...

Vlad Pintea

Acest cancer al imposturii a fost atacat, provocat, pus în defensivă în câteva rânduri de-a lungul ultimului sfert de veac. Nu prin reformarea sistemului educațional, ...

Stiri pe scurt

Regulament nou de finantare a cultelor, sportului sau ONG-urilor din judetul Cluj
Alin Tise il invita pe David Ciceo la o intalnire de clarificare
Riscuri pentru proprietarii de imobile din Cluj care au efectuat reparatii
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot
Doua noi puscarii in Romania
Hypermarketuri amendate de primarie
Peste 3 600 de posturi deblocate la Ministerul Afacerilor Interne
ANAF nu va putea refuza arbitrar dreptul de deducere a TVA
Guvernul ia masuri pentru a impiedica multinationalele sa externalizeze profiturile
Premierul apeleaza la expertiza BEI pentru simplificarea procedurilor de achiziții publice

Ultima ora

WWW.RO-ALERT.RO - Se lanseaza sistemul care te avertizeaza in caz de urgenta majora
Acte in plus pentru firmele care vor sa duca romani la munca in alte tari UE
Anunt de ultima ora despre drepturile de autor
Ce crede UBB despre deciziile privind statutul limbii române în școlile cu predare în limbile minorităților naționale
21 000 de spectatori s-au bucurat de WonderPuck 2018
O nouă filială a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj și-a deschis porțile
Provocarea Cavalerilor Templieri, la Cluj: GALA ”Uniți susținem excelența” - CONCERT CARITABIL pentru tinerele talente, prezentat de DAN NEGRU
Finantari de pana la 100 000 de euro pentru start up-uri anuntate de DWNT si Carl Wolff Gesellschaft
Proiectul "Oameni noi în politică” se lanseaza si la Cluj
O noua promenada eleganta a biciclistelor, duminica la Cluj

Solista de jazz Elena Mîndru, stabilită în Finlanda, revine în România cu cel mai important turneu al carierei sale. Împreună ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

La Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a avut loc lansarea zborului direct, tip charter, Cluj-Antalya, zbor operat de către compania aeriană ... citeste tot

Romania ar trebui sa aiba o populatie activa de peste 14 milioane de persoane, dar exista abia 6.303.522 de contracte ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook