Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Adevărata problemă a JURNALISTULUI Mălin Bot

Editorial 8 Martie 2018, 18:08 de Vlad Pintea
Spune-ti parerea

Un cancer bântuie România – cancerul imposturii. Desigur, nu o bântuie de ieri, de azi. Mai popular, a trecut sub numele de balcanism, vrând să desemneze o frivolitate funciară, altoită pe caricatura Decalogului. Spun asta pentru că de la instaurarea ciumei roșii, în ’45, am asistat la o diluare accelerată a unor principii minimale (să nu furi, să nu minți, să nu poftești la ce nu este al tău, să-ți cinstești părinții/înaintașii), dar fondatoare pentru ceea ce identificăm ca fiind cadrul legal al civismului de extracție iudeo-creștină, cel care, alături de dreptul roman, a născut Magna Europa.

Vlad PinteaAcest cancer al imposturii a fost atacat, provocat, pus în defensivă în câteva rânduri de-a lungul ultimului sfert de veac. Nu prin reformarea sistemului educațional, cum ar fi trebuit să înceapă natural asaltul împotriva cangrenei morale, ci prin zvâcniri ale unui bun-simț-comun încă neatrofiat în totalitate, personalizat în ceea ce s-a numit ”Strada”, ca un soi de conștiință colectivă, atunci când mecanismele democratice (vot, constituție, justiție) scârțâiau din toate pârghiile în fața clanurilor politice.

În tot acest timp al dezvoltării fenomenului stradal ca instrument de presiuni ocazionale la adresa politicului, deontologia jurnalistică a cunoscut două ”școli” majore. 

Una care predică statutul de tonomat depersonalizat al jurnalistului, în care menirea lui – atenție, una echivalată axiologic cu DATORIA MORALĂ – este de a furniza echidistant și imparțial informația frustă, nudă. E profilul jurnalistului roboțel, care va putea fi înlocuit în secunda în care automatizarea comunicațiilor prin Inteligența Artificială va fi aptă să culeagă și să distribuie tot ce mișcă, via noduri computaționale strategice în ecosistemul Big Data ce se țese sub ochii noștri. Și acel moment ar putea fi mai aproape decât putem intui acum.

A doua ”școală”, mai vulnerabilă, datorită expunerii subiectivității persoanei în cauză, deci mai susceptibilă a comporta o misiune deontologică, este cea care vede în jurnalist un CETĂȚEAN, cu facultăți de judecare estetice și etice, adică opinii personale. Încercarea de a mecaniciza portretul unui profesionist este un non-sens în orice domeniu de activitate, chiar și în cele mai tehnice. Poate cu atât mai mult în jurnalism, dacă îndrăznim să înțelegem prin asta ceva mai mult decât un simplu corespondent, făcând translația înspre formatorul de opinie. Și care ar putea fi acea misiune deontologică a jurnalistului subiectiv, dacă nu tocmai expunerea fidelă a Adevărului în lumina datelor corelate pe care le deține.

Așa ajungem și la miezul chestiunii: fenomenul public Mălin Bot, foarte vizibil în agora, mereu la lumina zilei de mai bine de un an, dar nu și în cea a reflectoarelor ”jurnalismului quality”. Adevărata problemă a JURNALISTULUI Mălin Bot nu sunt penalii care l-au mazilit pe unde l-au prins (ziare sau televiziune), nici cei care încearcă să-l saboteze sau să-l intimideze azi cu fel și fel de amenințări prin interpuși. 

Adevărata sa problemă se află mult mai aproape de cămașa lui: confrații de breaslă. 

Pe de o parte, cei care TAC, TAC și TAC de luni de zile, ignorându-i demersul public la toate jurnalele de știri (fac ei cinste titlului de jurnaliști? sunt ei cu adevărat imparțiali și echidistanți?), timp în care zeci de mii de români îl urmăresc cu religiozitate în online – la momentul scrierii acestor rânduri, circa 40.000 de abonați pe YouTube și 70.000 pe Facebook. Vorbesc de un fenomen în cazul lui Mălin Bot și pentru că realizează, în mod limpede (datele nu mint), trecerea de la jurnalismul mainstream/oficial, deja mult prea obedient factorilor de interese politice și financiare, la cel de opinie liberă disidentă, fără constrângeri imediate, pe modelul dreptei americane care a reușit să spulbere prin forța blogurilor și a vlogerilor uriașul aparat de propagandă al democraților, în așa măsură încât până și președintele a rămas uluit, considerându-se, după propria-i mărturie, un învins garantat în fața clintonilor.

Revenind... Pe altă parte, cei care îl desființează acum, rămas singur, înlăturat din toate trusturile media, pentru că ar încălca un cod deontologic pe calapodul jurnalistului-tonomat. Ionesco rămâne mic copil pe lângă acești pigmei ai conștiinței, nu doar profesionale, ci și umane.

Ceea ce face zilnic jurnalistul Mălin Bot este istoric în contextul ultimului sfert de veac din două unghiuri: o dată, pentru că opune imposturii o serie de principii clare de pe poziția unui statut profesional care a abdicat demult de la rolul de gardian al democrației – jurnalistul pentru care primează principii ca adevărul și legalitatea. Apoi, pentru că toate reacțiile pe care le-a stârnit în diverse tabere sunt o radiografie, un turnesol sinistru, care ne arată cât de organic și generalizat este relativismul moral în corpusul social: de la politicieni, la presă, această putere alternativă care ar trebui să fie câinele de pază a democrației.

Ei bine, în stare de asediu, câinii ia-i de unde nu-s. Cine a mai auzit de paznici (cu atât mai mult câini) imparțiali, echidistanți, neutri, inofensivi? Se pare că ”jurnalismul de calitate” a auzit, la nevoie i-a inventat. Când se pune problema luării de poziție, tagma jurnalismului mainstream se ascunde după un cod răstălmăcit, pervertit de lașitate și teama de a nu-și pune în cap sponsorii, de a nu-și pierde joburile, sau de a-și periclita diverse relații confortabile. Dacă nu-ți dă mâna să-ți pierzi pâinea, măcar ai demnitatea să nu-l denigrezi pe cel ce se expune.

Vestea sumbră este că problema lui Mălin Bot (relativismul confraților și marginalizarea lui în ”presa quality”) este și problema noastră. Dacă vor fi înfrânte curajul de a înfrunta impostura, comunicarea nemistificată, adică onestitatea și puterea de asumare a gesturilor proprii, adică responsabilitatea, suntem terminați cu toții pe generații întregi. E o copilărie să ne imaginăm că vom mai duce mult pe picioare cancerul, ca până acum. Vom sucomba fără doar și poate, căci examenul rezistenței va fi căzut.

PS: Deunăzi, un coleg de breaslă al jurnalistului Mălin Bot se bățoșa în fața cititorilor de pe rețeaua socială cu faptul că el nu se vrea un ghimpe în talpa impostorilor pentru că ar face, chipurile, jurnalism de calitate. El mi-a inspirat aceste rânduri. Cu alte cuvinte, jurnalismul quality se traduce, pentru acest exponent al presei reduse la tăcere prin: imparțialitate în raport cu adevărul și dreptatea, care îți urlă în față pe stradă, și echidistanță în raport cu adevărul și dreptatea, care îți urlă în față pe stradă.

Pentru cei mai mulți români este clar că presa nu mai e demult o putere alternativă în stat (a rămas doar pretenția de a fi, cu voie de la stat), un "câine de pază al democrației", atunci când în momente cheie pentru statul de drept se ascunde lașă în spatele unui cod deontologic strâmb înțeles, care invită la pasivitate în fața violului sistematic al democrației.

Parafrazând cuvintele părintelui conservatorismului, Edmund Burke (”Este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic, pentru ca RĂUL să învingă”):
Ajunge ca presa să nu facă nimic, pentru ca democrația să fie subjugată

Așadar, #pudeluldemocrației este adevărata problemă a jurnalistului Mălin Bot. Sper să nu se adauge și inerția populară. Deocamdată nu pare să fie cazul, tocmai datorită acestui OM, acestui JURNALIST, a cărui rezistență în piața publică rămâne ca o bucurie consolatoare, noaptea când pui capul pe pernă, după ce ai închis tv-ul cu gureșii de serviciu ai ”jurnalismului quality”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: malin bot , rezist

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

arta subtilă a numirii noului prefect de cluj
Numirea unui nou prefect la Cluj, în persoana avocatului Szilard Tasnadi, a agitat foarte tare spiritele. Primii au sărit idioții ...citeste tot
domnul boc, antonia și criza
O declarație a atras săptămâna trecută atenția clujenilor care înțeleg dificultățile economice cauzate de poate cea mai gravă criză sanitară ...citeste tot
1 000 de morți pe zi v-ar convinge că există coronavirus? românia, locul i în ue la cazurile de infectări
Cu 555 de infectări raportate în 24 de ore (7-8 iulie 2020), România este oaia neagră a Uniunii Europene. Capătă vagi ...citeste tot

Comentarii

Livia Petrus
Publicat in 9 Martie 2018 la 14:55
Stima pentru toti cei careimbratiseaza adevarul!
Livia Petrus
Publicat in 9 Martie 2018 la 14:55
Stima pentru toti cei careimbratiseaza adevarul!
Gheorghe Manea
Publicat in 10 Martie 2018 la 09:20
Buna seara domnule Vlad. Va scriu din Spania, unde sunt rezident de 18 ani. Urmaresc cu mare interes ce se intampla in Romania in aceste momente si doresc din tot sufletul ca toate institutiile statului sa intre in normalitate si sa apere cu adevarat necesitatile cetateanului. Mai am 3 ani pana la pensie si nu pot ramane indiferent cum o mana de borfasi au monopolizat o tara intreaga, cum au reusit acesti borfasi sa indobitoceasca un popor care avea un mare nivel de cultura generala, sa distruga o mare economie unde lucrau, in opinia mea, mari profesionisti, profesionisti pe care Romania, pana la sfarsitul lumii, nu-i mai poate avea. Dupa cum inteleg eu lucrurile, tot ce se intampla acum in Romania, se intampla cu marele CONCURS al Companiilor Multinationale si mai avem putin si Romania nu va mai exista ca stat, vom fi o colonie. De la revolutie, nu s-a mai adaugat nimic la istoria noastra, sentimentul patriotic aproape a disparut, datorita manelizarii generale a populatiei. Am sperat foarte mult de la 6 Martie, dar am realizat ca romanul a intrat intr-o stare generala de letargie si ma deziluzionasem. Totusi, am continuat sa vizionez transmisiile lui Malint Bot si am realizat ca i s-au alaturat oameni de mare valoare, cu mult curaj si devotament, intr-o lupta pentru un interes general, adevarati patrioti. Astazi dupa ce am venit de la serviciu am intrat din nou pe pagina lui Malin si am descoperit comentariul dumneavoastra, pentru care va multumesc foarte mult ca l-ati publicat. Ceea ce trebuie sa inteleaga romanul nostru, este sa-si descopere adevaratele valori, pe care sa le valoreze si sa le respecte. Foarte multi, nu-si cunosc locul adevarat in societate, asta cu marele concurs al mas mediei care a promovat nonvalorile si din acest motiv a disparut aproape total sentimentul patriotic. Atat in tara cat si afara, romanii nostri sunt foarte dezbinati. Fiecare individ in parte se crede centrul universului, buricul pamantului si datorita acestui fapt, cei care avem o pregatire si o viziune despre lume si viata, mult mai mare ca acestia ne-am cam izolat si am inceput sa evitam comunitatea romaneasca, sa ne cam fie indiferent. Eu unul, acum 2 ani am realizat ca-mi piedusem autorespectul, aproape ca nu mai valoram nimic in comunitatea romaneasca unde locuiesc. Sunt inginer constructor si ca fost practicant de rugby de performanta, am titlul de Maestru al Sportului. Dupa revolutie, clasa muncitoare a inlaturat majoritatea specialistilor din economia romaneasca si dupa aproape 30 ani, este un dezastru, practic nici nu mai exista. Din acest motiv am plecat si eu din tara, ca foarte multi altii, deoarece singura motivatie care ma mentinea era cea profesionala. Cei care conduc lumea, cu Romania si-au atins foarte bine scopul si romanul trebuie sa se trezeasca din somnul dulce si profund si sa inteleaga ca o activitate de productie, o institutie, o tara, se conduc cu oameni foarte bine pregatiti si competenti si cu foarte multa exigenta profesionala. Am facut aceasta interventie, in scopul de a ma alutura celor care incearca sa arate adevarata situatie la care s-a ajuns si ca pentru cei care conduc acum Romania, nu sunteti altceva decat o sursa financiara infinita pentru fel si fel de experimente economice si sociale ale unor oameni foarte slab pregatiti si fara scrupule. Cei mai mari banditi si tradatori de tara, conduc acum Romania. Romani, Treziti-va!
Gheorghe Manea
Publicat in 10 Martie 2018 la 09:20
Buna seara domnule Vlad. Va scriu din Spania, unde sunt rezident de 18 ani. Urmaresc cu mare interes ce se intampla in Romania in aceste momente si doresc din tot sufletul ca toate institutiile statului sa intre in normalitate si sa apere cu adevarat necesitatile cetateanului. Mai am 3 ani pana la pensie si nu pot ramane indiferent cum o mana de borfasi au monopolizat o tara intreaga, cum au reusit acesti borfasi sa indobitoceasca un popor care avea un mare nivel de cultura generala, sa distruga o mare economie unde lucrau, in opinia mea, mari profesionisti, profesionisti pe care Romania, pana la sfarsitul lumii, nu-i mai poate avea. Dupa cum inteleg eu lucrurile, tot ce se intampla acum in Romania, se intampla cu marele CONCURS al Companiilor Multinationale si mai avem putin si Romania nu va mai exista ca stat, vom fi o colonie. De la revolutie, nu s-a mai adaugat nimic la istoria noastra, sentimentul patriotic aproape a disparut, datorita manelizarii generale a populatiei. Am sperat foarte mult de la 6 Martie, dar am realizat ca romanul a intrat intr-o stare generala de letargie si ma deziluzionasem. Totusi, am continuat sa vizionez transmisiile lui Malint Bot si am realizat ca i s-au alaturat oameni de mare valoare, cu mult curaj si devotament, intr-o lupta pentru un interes general, adevarati patrioti. Astazi dupa ce am venit de la serviciu am intrat din nou pe pagina lui Malin si am descoperit comentariul dumneavoastra, pentru care va multumesc foarte mult ca l-ati publicat. Ceea ce trebuie sa inteleaga romanul nostru, este sa-si descopere adevaratele valori, pe care sa le valoreze si sa le respecte. Foarte multi, nu-si cunosc locul adevarat in societate, asta cu marele concurs al mas mediei care a promovat nonvalorile si din acest motiv a disparut aproape total sentimentul patriotic. Atat in tara cat si afara, romanii nostri sunt foarte dezbinati. Fiecare individ in parte se crede centrul universului, buricul pamantului si datorita acestui fapt, cei care avem o pregatire si o viziune despre lume si viata, mult mai mare ca acestia ne-am cam izolat si am inceput sa evitam comunitatea romaneasca, sa ne cam fie indiferent. Eu unul, acum 2 ani am realizat ca-mi piedusem autorespectul, aproape ca nu mai valoram nimic in comunitatea romaneasca unde locuiesc. Sunt inginer constructor si ca fost practicant de rugby de performanta, am titlul de Maestru al Sportului. Dupa revolutie, clasa muncitoare a inlaturat majoritatea specialistilor din economia romaneasca si dupa aproape 30 ani, este un dezastru, practic nici nu mai exista. Din acest motiv am plecat si eu din tara, ca foarte multi altii, deoarece singura motivatie care ma mentinea era cea profesionala. Cei care conduc lumea, cu Romania si-au atins foarte bine scopul si romanul trebuie sa se trezeasca din somnul dulce si profund si sa inteleaga ca o activitate de productie, o institutie, o tara, se conduc cu oameni foarte bine pregatiti si competenti si cu foarte multa exigenta profesionala. Am facut aceasta interventie, in scopul de a ma alutura celor care incearca sa arate adevarata situatie la care s-a ajuns si ca pentru cei care conduc acum Romania, nu sunteti altceva decat o sursa financiara infinita pentru fel si fel de experimente economice si sociale ale unor oameni foarte slab pregatiti si fara scrupule. Cei mai mari banditi si tradatori de tara, conduc acum Romania. Romani, Treziti-va!
Cetatean
Publicat in 10 Martie 2018 la 09:46
Un articol foarte bun care scoate in evidenta cruda realitate .
Nicolae Fluturel
Publicat in 10 Martie 2018 la 10:30
Un lucru curios se intamplä in politica romaneascä;m-am intrebat si incä mä mai intreb dece pardidele democrtate din Tarä nu se unesc intr-o "Uniunea Armoniei Nationale",nu numai pentru a face fatä acestui PSD de stanga,dar mai ales pentru a-l detrona printr-o motiune de urgent.-Oare Dragnea,dupä metode rusesti,are oameni si in partidele democtrate ? El este cel care le manipuleazä ?
Stimatä doamnä Olteanu,la aceastä intrebare trebue sä se räspundä...
Doni Mirodoni
Publicat in 10 Martie 2018 la 11:08
Dle Vlad Pintea, spuneți că „...de la instaurarea ciumei roșii, în ’45, am asistat la o diluare accelerată a unor principii minimale (să nu furi, să nu minți, să nu poftești la ce nu este al tău...”).
Eu vă înțeleg că sunteți ceva mai tânăr, dar iată ce spunea MAREȘALUL, înainte de instalarea „ciumei roșii”: "Dumneavoastră, liberalii, mai mult ca alţii, fiindcă şi din opoziţie şi de la guvern, prin acţiunea dumneavoastră de dirijare şi de îndrumare a vieţii noastre politice, economice, morale şi spirituale, exercitată direct şi indirect, de pe băncile ministeriale, din birourile băncilor şi din culisele politice, aţi dus ţara la catastrofa din 1940.....
Pentru a vă uşura munca, vă reamintesc, domnule Brătianu, că, împreună cu dl. Maniu, v-aţi acuzat public şi zilnic, în presă, în întruniri, în parlament, de: „incapacitate”; „tâlhărie”; „falsificări” şi „furturi de urne”, în Bucureşti, pentru obţinerea puterii; „demisii în alb”; „bătăi şi omoruri”; „călcarea legilor şi Constituţiei”; luări de comisioane” la toate furniturile statului; „traficările de influenţă” practicate de partizanii, deputaţii, miniştrii şi preşedinţii corpurilor dumneavoastră legiutoare; „scandalurile cu contingentările” cu „grâul britanic”; modul cum aţi făcut reforma agrară şi cum „aţi profitat de ea”; risipa avutului public;
„concesionările oneroase ale bunurilor statului”; „demagogie”; incorectitudine civică, provocată de faptul că atunci când eraţi în opoziţie dirijaţi ocult statul, în profitul intereselor d-umneavoastră
şi ale jidanilor din ale căror consilii de administraţie – mari şi mici – făceaţi parte, iar de pe fotoliile ministeriale încurajaţi şi favorizaţi, acopereaţi şi muşamalizaţi afacerile lor şi ale d-stră, în detrimentul statului.
Adăugaţi, la acest bogat şi concludent stat de serviciu al partizanilor şi al adversarilor dumneavoastră de ieri, cu care – ca totdeauna când vă găsiţi în opoziţie – sunteţi azi prieteni: cazurile, pe care naţia le ţine numai în dormitoare, ale domnilor Tătărescu, Bârsan, Boilă, Aristide Blank şi afacerea Skoda; ruinarea poporului, prin dobânzile oneroase care au prăbuşit economiile, avutul şi munca tuturor, de la ţăran la marele proprietar, de la micul până la marele negustor român; ravagiile făcute de conversiune şi de concesionarea bunurilor statului, pe care am început să le răscumpăr eu; împrumuturile externe, oneroase şi umilitoare; introducerea controlului străin la Banca Naţională şi Căile Ferate, comisioanele scandaloase etc. etc. şi veţi avea, domnule Brătianu, imaginea unui trecut tragic, pe care l-am plătit atât de scump şi pe care naţia întreagă o are permanent în faţa ochilor săi."
Marin Dinescu
Publicat in 10 Martie 2018 la 12:00
Dacă ne și opintim când gândim, descoperim că " adevărata problemă a JURNALISTULUI Mălin Bot " , este și între cele mai grave probleme ale noastre, ale Societății Românești .
Marin Dinescu
Publicat in 10 Martie 2018 la 12:00
Dacă ne și opintim când gândim, descoperim că " adevărata problemă a JURNALISTULUI Mălin Bot " , este și între cele mai grave probleme ale noastre, ale Societății Românești .
adi
Publicat in 15 Martie 2018 la 17:50
....
"ciuma rosie" care "a intrat in Romania in '45" nu inseamna numai PSD ci si UDMR , PDL actual PNL, PUNR, ALDE si altii ....
Dan Garceag
Publicat in 23 Martie 2018 la 16:16
ADEVARATA PROBLEMA A D-LUI MALIN BOT, ESTE ;SI PROBLEMA NOASTRA A ROMANIEII ,fara ,,psd-isti ,la care nu le place adevarul ,
avram mihai
Publicat in 24 Martie 2018 la 01:33
o k
avram mihai
Publicat in 24 Martie 2018 la 01:33
o k
avram mihai
Publicat in 24 Martie 2018 la 01:34
o k
Rodica Medoia
Publicat in 26 Ianuarie 2020 la 19:34
Felicitari pentru articol. Toata stima pentru jurnalistul Malin Bot ! Cel mai tare jurnalist din Romania. Nu-i putin lucru.
Rodica Medoia
Publicat in 26 Ianuarie 2020 la 19:34
Felicitari pentru articol. Toata stima pentru jurnalistul Malin Bot ! Cel mai tare jurnalist din Romania. Nu-i putin lucru.
Rodica Medoia
Publicat in 26 Ianuarie 2020 la 19:35
Felicitari pentru articol. Toata stima pentru jurnalistul Malin Bot ! Cel mai tare jurnalist din Romania. Nu-i putin lucru.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Nu știm dacă această afirmație are la bază un audit intern pe resurse umane, care să releve eficiența fiecărui post în raport cu costurile, sau ...

Claudiu Padurean

În al doilea rând, numirea unui prefect provenit din UDMR a stârnit valuri în PNL Cluj. Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat supărarea în direct, ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

Premierul Cîțu anunță relaxarea restricțiilor de Paște
Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aprobate de Guvern
Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Obișnuiești să zbori de pe Aeroportul Cluj? AFLĂ de la directorul David Ciceo care sunt noile destinații
EXTINDERE: Clujenii de la Eco Garden Construct au deschis un garden center la Sibiu
Premierul Cîțu înființează un comitet interministerial care să ia măsuri de revenire la normalitate din 1 iunie
ENDAVA a achiziționat compania americană LEVVEL LLC
3 611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, dintre care 218 la Cluj
Compania aeriană Hi Sky alocă o aeronavă pe baza sa operaţională de la Aeroportul Cluj
Cele mai simple metode de a face din mișcarea fizică un obicei pentru o viață sănătoasă

Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit la Via Cluj TV în emisiunea lui Raul Chiș  despre ... citeste tot

Mii de mașini ar putea tranzita pădurea Hoia-Baciu după ce se va construi un nou cartier în zona Donath Park. citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook