Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Olimpici clujeni premiati la “Serbarile Iernii Rotary 2018” PLUS: Ce mesaje au transmis Ioan Aurel Pop si Dorel Visan

Stiri din Cluj 12 Decembrie 2018, 08:51
Spune-ti parerea

Clubul Rotary Cluj-Napoca a premiat luni seara elevi clujeni de elita in cadrul evenimentului traditional “Serbarile Iernii”. In fata unei sali Auditorium Maximum devenita neincapatoare, presedintele Academiei Romane, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, si marele actor Dorel Vișan au vorbit despre semnificatia Marii Uniri iar la final publicul a avut parte de un concert extraordinar de colinde.

Premiile Rotary pentru olimpiciCei 17 elevi premiati de Rotary Cluj-Napoca au fost selectionati cu sprijinul Centrului de Excelenta Cluj-Napoca, de pe langa Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, pe baza rezultatelor obtinute in anul 2018 la olimpiadele internationale si nationale.

Elevi premiati

Râpeanu George Alexandru, clasa a 10-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Informatică (prof. Lapustea Anca)

Condrat Alice Dayana, clasa a 11-a, Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca, premiul I la Biologie (prof. Sarca Violeta)

Ile George-Daniel, clasa a 11-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul III la Matematica, (prof. Lobont Gheorghe)

Gligan Flaviu Raul, clasa a 5-a, Scoala Generala Rasca, premiul II la Matematică (prof. Badiu Ioan)

Petho Robert Istvan, clasa a 11-a, Colegiul National “Mihai Viteazul” Turda, Mentiune la Chimie (prof. Petrovai Dorina)

Hossu Paul, clasa a 12-a, Liceul Teoretic “Gheorghe Sincai” Cluj-Napoca, premiul I la Limba latina (prof. Dudau Alex)

Harambaș Diana, clasa a 9-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Lingvistica si Matematica (prof. Campean Teodora, Cruceru Alexandrina)

Ciubăncan Carina Georgiana, clasa a 12-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Stiinte Socio-Umane (prof Cret Nicoleta)

Crișan Teodora, clasa a 10-a, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", premiul I la Limba portugheza (prof. Pop Simina)

Cadar Denisa Valentina, clasa a 12-a, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca, premiul I la Industria alimentara (prof. Matei Rodica, Moldovan Monica, Koszorus Veronica)

Kis Robert David, Colegiul Tehnologic “Victor Ungureanu” Campia Turzii, EL, AUT - Telecomunicatii, premiul II (prof. MAN MARCEL, COROVEI CORNEL)

Duda Razvan Tudor, Clasa a 12-a, COLEGIUL DE MUZICĂ"SIGISMUND TODUŢĂ" CJ-NAPOCA, premiul I Clarinet (prof. DACIAN CESA GOJE)

Dincu George, clasa a 12-a, LICEUL DE ARTE VIZUALE "ROMULUS LADEA", premiul I Istoria Artei, (prof. KONCZ MUNICH IUDITH)

Supuran Clara Maria, Clasa a 12-a, LICEUL DE COREGRAFIE "OCTAVIAN STROIA", premiul I Dans Contemporan (prof. CICEO ALINA)

Turcanu Raluca, clasa a 12-a, COLEGIUL DE MUZICĂ"SIGISMUND TODUŢĂ", Premiul II Vioara, (Prof TODORUŢ DOINA)

Craciun Alexandru Florin Albert, clasa a 12-a, LICEUL SPECIAL PENTRU DEFICIENŢI DE VEDERE, premiul III la Istorie si mentiune la Tehnologia Informatiei (prof. VANDA SILVIU VALER)

Coman Tudor, clasa a 12-a, LICEUL TEORETIC “NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA, premiul II - MEMORIA HOLOCAOSTULUI (prof. RAD CIPRIAN)

Concursul de eseuri "Școala Ardeleană și valorile europene"

La “Serbarile Iernii Rotary” au fost premiati si castigatorii concursului de eseuri "Școala Ardeleană și valorile europene" organizat de Centrul de Studii Transilvane care functioneaza pe langa Academia Romana. Concursul a fost coordonat de președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop.

Premiul I

Timofte Anastasia, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a XI-a B,

Premiul II

Popa-Stoican Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Gabriela Novăcescu, Colegiul Naţional „George Bariţiu” elevă, clasa a XI-a

Șerbănescu Daria, Coordonator științific: prof. dr. Maria Rițiu, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a,

Premiul III

Moldovan Roxana Alina, Coordonator ştiinţific: prof. Alexandrina Almășan, Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” Dej

Giurgiuman Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a XI-a

Vinci Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai”, elevă, cls. a XI-a, Cluj-Napoca

Menţiune

Bonat Sabine Stefanie, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a X-a

Valentina Naumescu, Coordonator științific: prof. dr. Maria Rițiu, Colegiului Național Emil Racoviță, Cluj-Napoca, elevă în clasa a IX-a

Kovacs Mara, Coordonator ştiinţific, prof. Corina Pop, Colegiul Naţional ,,Gheorghe Şincai", clasa a X-a A

Ristoiu Ştefana, Coordonator ştiinţific: prof. Lászlo Fazakas, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” Cluj-Napoca Clasa a X-a A.

La Serbarile Iernii Rotary 2018 au fost extrem de bine primite doua momente dedicate Centenarului Marii Uniri. Mai intai, presedintele Academiei Romane, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, care este membru activ al Clubului Rotary Cluj-Napoca, a conferentiat pe tema “Cum s-a faurit Romania”.

"Romania este ca un edificiu pe care l-au construit toti cei dinaintea noastra si noi l-am primit de-a gata. Obligatia noastra, si nu incetez sa o spun, este sa aparam acest edificiu asa cum aparam o casa. O casa nu este un dat etern. Se strica. Prin urmare, si edificiul nostru national are nevoie de grija noastra zilnica, de primenire si de foarte multa dragoste", a fost concluzia presedintelui Academiei Romane, Ioan Aurel Pop.

A urmat maestrul Dorel Vișan, membru de onoare Rotary, care a susținut un recital de poezie sub genericul “Unirea face puterea”.

"Unirea face puterea. E o vorba veche, romaneasca. O vorba din intelepciunea lumii spune ca din firele de iarba se impleteste funia care opreste elefantul. Asa au facut si inaintasii nostri. Au impletit o funie care a oprit elefantul. Si au declarat o tara", a spus marele actor Dorel Visan.

Serbarile Iernii Rotary 2018 au continuat cu un concert deosebit: 100 de rugi in colinde au fost interpretate magistral de Corala Armonia din Baia Mare.

 “Impreuna recladim invatamantul in Romania”

La finalul evenimentului a avut loc un cocktail caritabil. Sumele strânse vor fi folosite pentru fondul de premiere al urmatoarei editii a Serbarilor Iernii, precum si pentru a implementa un nou proiect Rotary Cluj-Napoca: “Impreuna recladim invatamantul in Romania”.

"Este un proiect generos care sper sa se desfasoare pe un deceniu, prin care sa rasplatim excelenta in invatamant dar totodata sa sprijinim elevii sa isi gaseasca vocatia si sa aiba parte de o pregatire in concordanta cu cererea pietei", a declarat presedintele Rotary Cluj-Napoca, Radu Ciorba.

"Exista si alte probleme in invatamant pe care le vom urmari prin proiectul “Impreuna recladim invatamantul in Romania”. Acum ne dorim sa ne ocupam nu doar de copiii speciali si deosebiti. Exista si alte nevoi. Am fost absolut surprinsi ca in judete cum este Clujul exista inca multe scoli care nu au aviz sanitar sau aviz PSI. Ne dorim sa ne implicam pentru rezolvarea acestor probleme, sa le creem copiilor confort si siguranta. Ne-am gandit asadar sa incepem cu inceputul", a afirmat secretarul fondator al Rotary Cluj-Napoca, dr Traian Strambu.

"In aceasta seara, colegii nostri au premiat excelenta, o suita de elevi meritorii nu numai din Cluj ci din toata zona. Este un lucru extraodinar pentru ca a investi in educatie este, pentru noi, rotaryenii, foarte important si ne preocupa aceasta tema in mod constant", a declarat Cristian Jurji, Guvernator ales al Districtului Rotary D.2241 România și Republica Moldova.

Producator artistic al evenimentului a fost dr. Matei Miko, membru al Clubului Rotary Cluj-Napoca. 

Galerie foto

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: serbarile iernii rotary 2018 , dorel visan , ioan aurel pop , rotary cluj-napoca

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

tech’n trade da startul celui de-al doilea ciclu de incubare pentru startup-uri din domeniul tehnologiei si wholesale
In perioada 25-27 Octombrie, Tech’n Trade Incubator gazduieste deschiderea noului ciclu de incubare pentru ideile inovative din domeniul IT si ...citeste tot
comuna florești are  transportul public gratuit pentru elevi pe șase trasee
Comuna Florești are  transportul public gratuit pentru elevi pe șase trasee, a anunțat la Via Cluj TV primarul Horea Șulea. citeste tot
zilele clujului 2019: principalele evenimente
Zilele Clujului debutează vineri, 27 septembrie, și propune peste 100 de evenimente în 30 de locuri din oraș.citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt convinsă că şi alţi părinţi au trecut prin acelaşi calvar ar alegerii şcolii. Am trecut şi prin faza în care a trebuit să-mi fac ...

Vlad Pintea

Dar certitudinea poate fi lejer pusă între paranteze, dacă ciudățenia apare într-o teorie științifică. Atunci, sistemul nu e demolat pentru a fi resetată paradigma, ci ...

Stiri pe scurt

Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare
Regulament nou de finantare a cultelor, sportului sau ONG-urilor din judetul Cluj
Alin Tise il invita pe David Ciceo la o intalnire de clarificare

Ultima ora

Tech’n Trade da startul celui de-al doilea ciclu de incubare pentru startup-uri din domeniul tehnologiei si wholesale
Vremea rea la Cluj: de la 26 la 12 grade PLUS PLOI
Zakynthos, insula unde poți regăsi vara la început de octombrie
Comuna Florești are transportul public gratuit pentru elevi pe șase trasee
ZILELE CLUJULUI 2019: Principalele evenimente
Restricții de circulație de Zilele Clujului
Cum obții eliberarea cazierului fiscal prin Spațiul Privat Virtual
Proiect de lege împotriva abuzului psiho-emoțional și fizic din școli
EUSEBIU BURCAȘ: Ce investiții faci dacă vine recesiunea și cum ai grijă de banii familiei
Ce șanse ai să scapi de cancerul pulmonar

Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment in ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ... citeste tot

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o vineri pe doamna cocoțată în scaunul de premier al României după ce aceasta a ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook