Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Olimpici clujeni premiati la “Serbarile Iernii Rotary 2018” PLUS: Ce mesaje au transmis Ioan Aurel Pop si Dorel Visan

Stiri din Cluj 12 Decembrie 2018, 08:51
Spune-ti parerea

Clubul Rotary Cluj-Napoca a premiat luni seara elevi clujeni de elita in cadrul evenimentului traditional “Serbarile Iernii”. In fata unei sali Auditorium Maximum devenita neincapatoare, presedintele Academiei Romane, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, si marele actor Dorel Vișan au vorbit despre semnificatia Marii Uniri iar la final publicul a avut parte de un concert extraordinar de colinde.

Premiile Rotary pentru olimpiciCei 17 elevi premiati de Rotary Cluj-Napoca au fost selectionati cu sprijinul Centrului de Excelenta Cluj-Napoca, de pe langa Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, pe baza rezultatelor obtinute in anul 2018 la olimpiadele internationale si nationale.

Elevi premiati

Râpeanu George Alexandru, clasa a 10-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Informatică (prof. Lapustea Anca)

Condrat Alice Dayana, clasa a 11-a, Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca, premiul I la Biologie (prof. Sarca Violeta)

Ile George-Daniel, clasa a 11-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul III la Matematica, (prof. Lobont Gheorghe)

Gligan Flaviu Raul, clasa a 5-a, Scoala Generala Rasca, premiul II la Matematică (prof. Badiu Ioan)

Petho Robert Istvan, clasa a 11-a, Colegiul National “Mihai Viteazul” Turda, Mentiune la Chimie (prof. Petrovai Dorina)

Hossu Paul, clasa a 12-a, Liceul Teoretic “Gheorghe Sincai” Cluj-Napoca, premiul I la Limba latina (prof. Dudau Alex)

Harambaș Diana, clasa a 9-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Lingvistica si Matematica (prof. Campean Teodora, Cruceru Alexandrina)

Ciubăncan Carina Georgiana, clasa a 12-a, Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, premiul I la Stiinte Socio-Umane (prof Cret Nicoleta)

Crișan Teodora, clasa a 10-a, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", premiul I la Limba portugheza (prof. Pop Simina)

Cadar Denisa Valentina, clasa a 12-a, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca, premiul I la Industria alimentara (prof. Matei Rodica, Moldovan Monica, Koszorus Veronica)

Kis Robert David, Colegiul Tehnologic “Victor Ungureanu” Campia Turzii, EL, AUT - Telecomunicatii, premiul II (prof. MAN MARCEL, COROVEI CORNEL)

Duda Razvan Tudor, Clasa a 12-a, COLEGIUL DE MUZICĂ"SIGISMUND TODUŢĂ" CJ-NAPOCA, premiul I Clarinet (prof. DACIAN CESA GOJE)

Dincu George, clasa a 12-a, LICEUL DE ARTE VIZUALE "ROMULUS LADEA", premiul I Istoria Artei, (prof. KONCZ MUNICH IUDITH)

Supuran Clara Maria, Clasa a 12-a, LICEUL DE COREGRAFIE "OCTAVIAN STROIA", premiul I Dans Contemporan (prof. CICEO ALINA)

Turcanu Raluca, clasa a 12-a, COLEGIUL DE MUZICĂ"SIGISMUND TODUŢĂ", Premiul II Vioara, (Prof TODORUŢ DOINA)

Craciun Alexandru Florin Albert, clasa a 12-a, LICEUL SPECIAL PENTRU DEFICIENŢI DE VEDERE, premiul III la Istorie si mentiune la Tehnologia Informatiei (prof. VANDA SILVIU VALER)

Coman Tudor, clasa a 12-a, LICEUL TEORETIC “NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA, premiul II - MEMORIA HOLOCAOSTULUI (prof. RAD CIPRIAN)

Concursul de eseuri "Școala Ardeleană și valorile europene"

La “Serbarile Iernii Rotary” au fost premiati si castigatorii concursului de eseuri "Școala Ardeleană și valorile europene" organizat de Centrul de Studii Transilvane care functioneaza pe langa Academia Romana. Concursul a fost coordonat de președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop.

Premiul I

Timofte Anastasia, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a XI-a B,

Premiul II

Popa-Stoican Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Gabriela Novăcescu, Colegiul Naţional „George Bariţiu” elevă, clasa a XI-a

Șerbănescu Daria, Coordonator științific: prof. dr. Maria Rițiu, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a,

Premiul III

Moldovan Roxana Alina, Coordonator ştiinţific: prof. Alexandrina Almășan, Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” Dej

Giurgiuman Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a XI-a

Vinci Alexandra, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai”, elevă, cls. a XI-a, Cluj-Napoca

Menţiune

Bonat Sabine Stefanie, Coordonator ştiinţific: prof. Lucia Copoeru, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, elevă, cls. a X-a

Valentina Naumescu, Coordonator științific: prof. dr. Maria Rițiu, Colegiului Național Emil Racoviță, Cluj-Napoca, elevă în clasa a IX-a

Kovacs Mara, Coordonator ştiinţific, prof. Corina Pop, Colegiul Naţional ,,Gheorghe Şincai", clasa a X-a A

Ristoiu Ştefana, Coordonator ştiinţific: prof. Lászlo Fazakas, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” Cluj-Napoca Clasa a X-a A.

La Serbarile Iernii Rotary 2018 au fost extrem de bine primite doua momente dedicate Centenarului Marii Uniri. Mai intai, presedintele Academiei Romane, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, care este membru activ al Clubului Rotary Cluj-Napoca, a conferentiat pe tema “Cum s-a faurit Romania”.

"Romania este ca un edificiu pe care l-au construit toti cei dinaintea noastra si noi l-am primit de-a gata. Obligatia noastra, si nu incetez sa o spun, este sa aparam acest edificiu asa cum aparam o casa. O casa nu este un dat etern. Se strica. Prin urmare, si edificiul nostru national are nevoie de grija noastra zilnica, de primenire si de foarte multa dragoste", a fost concluzia presedintelui Academiei Romane, Ioan Aurel Pop.

A urmat maestrul Dorel Vișan, membru de onoare Rotary, care a susținut un recital de poezie sub genericul “Unirea face puterea”.

"Unirea face puterea. E o vorba veche, romaneasca. O vorba din intelepciunea lumii spune ca din firele de iarba se impleteste funia care opreste elefantul. Asa au facut si inaintasii nostri. Au impletit o funie care a oprit elefantul. Si au declarat o tara", a spus marele actor Dorel Visan.

Serbarile Iernii Rotary 2018 au continuat cu un concert deosebit: 100 de rugi in colinde au fost interpretate magistral de Corala Armonia din Baia Mare.

 “Impreuna recladim invatamantul in Romania”

La finalul evenimentului a avut loc un cocktail caritabil. Sumele strânse vor fi folosite pentru fondul de premiere al urmatoarei editii a Serbarilor Iernii, precum si pentru a implementa un nou proiect Rotary Cluj-Napoca: “Impreuna recladim invatamantul in Romania”.

"Este un proiect generos care sper sa se desfasoare pe un deceniu, prin care sa rasplatim excelenta in invatamant dar totodata sa sprijinim elevii sa isi gaseasca vocatia si sa aiba parte de o pregatire in concordanta cu cererea pietei", a declarat presedintele Rotary Cluj-Napoca, Radu Ciorba.

"Exista si alte probleme in invatamant pe care le vom urmari prin proiectul “Impreuna recladim invatamantul in Romania”. Acum ne dorim sa ne ocupam nu doar de copiii speciali si deosebiti. Exista si alte nevoi. Am fost absolut surprinsi ca in judete cum este Clujul exista inca multe scoli care nu au aviz sanitar sau aviz PSI. Ne dorim sa ne implicam pentru rezolvarea acestor probleme, sa le creem copiilor confort si siguranta. Ne-am gandit asadar sa incepem cu inceputul", a afirmat secretarul fondator al Rotary Cluj-Napoca, dr Traian Strambu.

"In aceasta seara, colegii nostri au premiat excelenta, o suita de elevi meritorii nu numai din Cluj ci din toata zona. Este un lucru extraodinar pentru ca a investi in educatie este, pentru noi, rotaryenii, foarte important si ne preocupa aceasta tema in mod constant", a declarat Cristian Jurji, Guvernator ales al Districtului Rotary D.2241 România și Republica Moldova.

Producator artistic al evenimentului a fost dr. Matei Miko, membru al Clubului Rotary Cluj-Napoca. 

Galerie foto

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: serbarile iernii rotary 2018 , dorel visan , ioan aurel pop , rotary cluj-napoca

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

usamv vinde carne de miel, mușcate, stoloni de căpșun
Mai multe produse de la fermele și stațiunile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor intra în ...citeste tot
restricții eliminate: cluj-napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide eliminarea unor restricții la Cluj-Napoca, a anunțat prefectul Tasnádi István-Szilárd, după ce ...citeste tot
cluj-napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori în Cluj-Napoca la data de 7 aprilie pentru perioada 21 martie-3 aprilie ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Nu putem să nu ne întrebăm ce se ascunde dincolo de agenda oficială a vizitei. Pentru că pare total inadecvat ca premierul să vină tocmai ...

Claudiu Padurean

În al doilea rând, numirea unui prefect provenit din UDMR a stârnit valuri în PNL Cluj. Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat supărarea în direct, ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

Premierul Cîțu vine la Cluj în plină criză a coaliției de guvernare! Ce vrea de la Emil Boc?
USAMV vinde carne de miel, mușcate, stoloni de căpșun
RESTRICȚII ELIMINATE: Cluj-Napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Grant capital de lucru – Alepanere SRL
IMAGINI TULBURĂTOARE de la ATI: Mulți pacienți ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive
Premierul Cîțu anunță relaxarea restricțiilor de Paște
Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aprobate de Guvern
Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Obișnuiești să zbori de pe Aeroportul Cluj? AFLĂ de la directorul David Ciceo care sunt noile destinații
EXTINDERE: Clujenii de la Eco Garden Construct au deschis un garden center la Sibiu

Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit la Via Cluj TV în emisiunea lui Raul Chiș  despre ... citeste tot

Mii de mașini ar putea tranzita pădurea Hoia-Baciu după ce se va construi un nou cartier în zona Donath Park. citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook