Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

ZILELE CLUJULUI 2019: Principalele evenimente

Stiri din Cluj 26 Septembrie 2019, 07:53
Spune-ti parerea

Zilele Clujului debutează vineri, 27 septembrie, și propune peste 100 de evenimente în 30 de locuri din oraș.

Zilele ClujuluiEvenimentele principale:

Piața Unirii

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17:00, peste 700 de copii vor realiza un sincron-record prin muzică și sport. Seara de vineri este dedicată teatrului, prin spectacolul CHIRITZA ÎN CONCERT, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, pe muzica Adei Milea și pus în scenă de actorii Teatrului Național Cluj-Napoca. Spectacolul începe la ora 21:00.

Sâmbătă, 28 septembrie, va avea loc mult așteptata Paradă a Zilelor Clujului, începând cu ora 17:00. Apoi, Piața Unirii va răsuna pe acorduri de muzică clasică, alături de studenții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00.

Seara de muzică clasică va continua alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, pentru a se încheia cu o experiență inedită - un mix de muzică clasică și muzică electronică - Gala Operelor Clujene - ELECTRO-SYMPHONIC EXPERIENCE, oferită de artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și a Operei Maghiare din Cluj.

Duminică, 29 septembrie, Piața Unirii va găzdui un adevărat regal folcloric, oferit de interpreți consacrați precum: Dan Gâdea, Marius Ciprian Pop, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu, Valeria și Traian Ilea, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaș și mulți alții.

Luni, 30 septembrie, Marșul Universităților Clujene, care deschide anul universitar, se va încheia în Piața Unirii - cu câteva surprize pentru studenți. Seara, în Piața Unirii vor concerta, începând cu ora 18:00, JO, Hara, Compact B, Vița de vie și Vama. Ediția din acest an a Zilelor Clujului se va încheia cu un impresionant video mapping.

În toate cele 4 zile de festival, participanții se vor întâlni cu peste 50 de personaje de poveste create de Compania de teatru, acrobație și jonglerie Famous Art și Compania de teatru Magic Puppet.

Piața Muzeului

Pe toată durata Zilelor Clujului, Piața Muzeului va căpăta noi valențe prin iluminatul arhitectural. De asemenea, spectacolele și concertele vor completa atmosfera boemă a locului.

Strada Mihail Kogălniceanu

Str. Mihail Kogălniceanu redevine principalul promotor a multitudinii de culturi ce se îmbină la Cluj. Activități din cele mai variate vor avea loc aici, în aceste zile de sărbătoare.

Promenada Cărților, Festivalul Multiculturalității, Festivalul Gastronomic Internațional, Târguri ale meșterilor populari și ale comunităților internaționale, dar și concerte de muzică sunt doar câteva dintre activitățile care ilustrează, în cadrul Zilelor Clujului, diversitatea culturală caracteristică orașului nostru.

Strada Potaissa

Pe durata Zilelor Clujului, strada Potaissa se transformă într-o veritabilă scenă istorică.

Taberele antice și medievale vor oferi și anul acesta publicului șansa de a lua parte la diverse ateliere și demonstrații militare, care pun în scenă stiluri de viață demult apuse.

Parcul Central

De la activități pentru copii la expoziții, piese de teatru, tango și aventuri pline de adrenalină, Parcul Central și zona Casino se adresează celor cu suflet tânăr și spirit de aventură. 

Str. Iuliu Maniu

Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:00: Midnight Snack - O masă a comunității, lungă de 100m, unde atmosfera va fi întreținută de participanți, care au ocazia astfel să creeze noi legături și prietenii. 

Programul festivalului Zilele Clujului 2019 și alte informații despre evenimente sunt disponibile online:

- în Broșura Zilelor Clujului, care poate fi răsfoită aici: http://bit.ly/ProgramZileleClujului2019

- pe pagina de Facebook Zilele Clujului;

- pe website-ul festivalului www.zileleclujului.ro;

- în aplicația Zilele Clujului, care poate fi descărcată de acum de pe Google Play / App Store.

Ce e nou în această ediție

De anul acesta, Zilele Clujului este un festival care elimină plasticul de unică folosință. Consumabilele de unică folosință (tacâmuri, pahare) din cadrul evenimentului sunt biodegradabile și compostabile, confecționate din biopolimer.

Opera Vox - pe scena de pe lacul din Iulius Parc va avea loc un spectacol inedit de operă, în care va fi pusă în scenă o poveste românească de operă și balet. 

Ziua Seniorilor - La Sala Polivalentă BTArena vor fi organizate o serie de activități pentru seniori. Standuri informative, ateliere, spectacole, concursuri și multe altele au fost pregătite pentru a-i aduce pe seniori cât mai aproape de comunitate.

Caiac SMile - pe lacul Chios din Parcul central, cei de la Caiac SMile realizează activități cu adevărat impresionante: caiac-canoe pentru persoane cu dizabilități.

Run for Epilepsy - Anul acesta, Zilele Clujului se alătură unei cauze nobile și invită clujenii să alerge pentru a sprijini persoanele cu epilepsie. Detalii, aici: https://www.facebook.com/events/339938306928276/

Learn2ride powered by Endava - în Parcul Central (pe aleea cu Splaiul Independeței), cei interesați pot să învețe să pedaleze cu ajutorul celor de la Ride2work. Detalii despre eveniment în următorul link: https://www.facebook.com/events/741236359646489/

Scena Urbană - Haide „U pe Scena Urbană este un eveniment organizat în fața Universității Babeș-Bolyai. Spectacolul inedit va fi oferit de o orchestră simfonică și galeria Universității Cluj.

Zilele Clujului la USAMV - în campusul USAMV vor avea loc, în cadrul Zilelor Clujului, diverse activități și expoziții, prezentând astfel publicului larg specificul universității.

Efecte speciale la scenă - Anul acesta, la scena din Piața Unirii vom avea parte de diferite efecte speciale, care vor transforma momentele într-o adevărată experiență de festival.

Festivalul Zilele Clujului este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de peste 100 de parteneri - instituții publice, companii din sfera privată, asociații și organizații din societatea civilă, voluntari.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri: zilele clujului , zilele clujului 2019

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

restricții eliminate: cluj-napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide eliminarea unor restricții la Cluj-Napoca, a anunțat prefectul Tasnádi István-Szilárd, după ce ...citeste tot
cluj-napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori în Cluj-Napoca la data de 7 aprilie pentru perioada 21 martie-3 aprilie ...citeste tot
obișnuiești să zbori de pe aeroportul cluj? află de la directorul david ciceo care sunt noile destinații
La sfârșitul lunii aprilie, ar urma să fie disponibile zboruri către șapte destinații suplimentare de pe Aeroportul Cluj iar compania ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Nu știm dacă această afirmație are la bază un audit intern pe resurse umane, care să releve eficiența fiecărui post în raport cu costurile, sau ...

Claudiu Padurean

În al doilea rând, numirea unui prefect provenit din UDMR a stârnit valuri în PNL Cluj. Primarul Clujului, Emil Boc, și-a declarat supărarea în direct, ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt patroni care se baricadează în vilele lor (nu mă înțelegeți greșit, nu spun asta cu mânie protelatară a unui locatar la bloc), dar își ...

Vlad Pintea

Însă odată ce urnele s-au închis, imediat s-a deschis sezonul de "pus cenușă în cap", mulți arătându-se scârbiți că au fost puși în situația unei ...

Stiri pe scurt

S-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real
Makers Cafe, prima cafenea 3D din Cluj
Primăria va elibera 3.500 de carduri noi de utilizator pentru sistemul de bike sharing
Sănătatea florilor: sfaturi de la specialiști
Primaria Floresti ofera o ambulanta ISU Cluj
Se închide circulația pe podul Porțelanului
Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare

Ultima ora

RESTRICȚII ELIMINATE: Cluj-Napoca va avea din nou magazine deschise până la ora 21.00 de luni până joi
Grant capital de lucru – Alepanere SRL
IMAGINI TULBURĂTOARE de la ATI: Mulți pacienți ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive
Premierul Cîțu anunță relaxarea restricțiilor de Paște
Normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aprobate de Guvern
Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie
Obișnuiești să zbori de pe Aeroportul Cluj? AFLĂ de la directorul David Ciceo care sunt noile destinații
EXTINDERE: Clujenii de la Eco Garden Construct au deschis un garden center la Sibiu
Premierul Cîțu înființează un comitet interministerial care să ia măsuri de revenire la normalitate din 1 iunie
ENDAVA a achiziționat compania americană LEVVEL LLC

Integritatea este definită de principiile pe care le respecți indiferent de situație și context. Setul de valori promovat de o ... citeste tot

Un gulas la ceaun pregatit dupa o reteta ungureasca transmisa prin viu grai in Ardeal. citeste tot

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a vorbit la Via Cluj TV în emisiunea lui Raul Chiș  despre ... citeste tot

Mii de mașini ar putea tranzita pădurea Hoia-Baciu după ce se va construi un nou cartier în zona Donath Park. citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook