Dan Barna a evitat orice dezbatere cu Theodor Paleologu, însă conform declarațiilor sale ar primi cu bucurie o dezbatere cu Viorica Dăncilă sau Klaus Iohannis. Motivul? Îi consideră mult sub nivelul său, așa că o dezbatere cu cei doi nu i-ar afecta imaginea de președinte-antreprenor din sectorul privat. Doar că Dan Barna și-a construit experiența de antreprenor exclusiv prin contracte din bani publici și prin contracte extrem de controversate cu fonduri europene.
Când a fost invitat la o dezbatere electorală împreună cu Theodor Paleologu la Cluj-Napoca, Dan Barna a refuzat. În schimb, a ales să vină la Cluj-Napoca ieri și să vorbească unei săli pe jumătate goale, dovadă că investigația DNA asupra fraudării fondurilor europene de către firma sa de consultanță le-a deschis mintea clujenilor în ce privește adevăratul caracter al candidatului Dan Barna. Mai mult de atât, Dan Barna în loc să dezbată democratic cu Theodor Paleologu la Cluj, a ales să invite un politician maghiar care să educe politic publicul prezent în sală: Andras Fekete, președintele Momentum (fratele ungur al USR). Dan Barna a ales să-și prezinte proiectele pentru funcția de Președinte al României împreună cu politicienii unguri și nu într-o dezbatere democratică alături de contracandidații români.
Candidatul PMP, Theodor Paleologu blamează refuzul contracandidaților la dialog, considerând evitarea dezbaterii o dovadă de nepotrivire cu funcția de președinte al unei țări civilizate. „Într-o țară normală, președintele comunică cu societatea. Într-o țară normală, președintele răspunde la întrebări. Într-o țară normală, președintele nu disprețuiește presa. Într-o țară normală, președintele nu disprețuiește poporul, nu disprețuiește opinia publică, nu disprețuiește contracandidații. Într-o țară normală, un președinte candidat participă la dezbateri. Într-o țară normală există dezbateri,” a declarat Theodor Paleologu.