USR-PLUS a retras sprijinul politic premierului Cîțu

Publicat: 2 septembrie, 2021 09:18
Actualizat: 23 martie, 2022 04:59

Coaliția de guvernământ a sărit în aer după ce premierul Florin Cîțu a anunţat miecuri că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiţiei, Stelian Ion. Biroul Național al USR PLUS a reacționat imediat: i-a retras sprijinul politic premierul Cîțu și a amenințat că, dacă acesta nu va fi înlocuit, va susține o moțiune de cenzură împotriva actualului executiv, din care, până una-alta, și USR-PLUS face parte. 

Cei de la USR PLUS spun că înlăturarea lui Stelian Ion ar avea legătură și cu desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, proces în care  președintele Klaus Iohannis ar dori mai mult control.  

USR-PLUS: „PNDL 3, o hoție”

Să vedem filmul zilei de ieri. Florin Cîțu a introdus în ședința de guvern de miercuri, fără acordul USR-PLUS, un proiect de Ordonață de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” (despre care USR-PLUS spune că e PNDL 3), care prevede alocarea a 50 de miliarde de lei către primării.

USR-PLUS spune că PNDL 3 în forma susținută de premierul Cîțu este „o hoție”.

„Este programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurși în buzunarele baronilor.

Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogățit baronii locali, moștenite de la Liviu Dragnea.

Dezvoltarea României se va face cu PNRR, un program de țară de 30 miliarde de euro de care vor beneficia toate localitățile, toți primarii, indiferent de culoarea politică”, a subliniat USR-PLUS.

Ministrului Justiţiei, Stelian Ion (USR-PLUS), a refuzat să avizeze OUG pentru aprobarea Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Este și motivul pentru care premierul Cîțu vrea să-l revoce.

Florin Cîțu se justifică

Premierul Florin Cîțu susține că ministrul Justiției s-ar opune „modernizării României”.

„A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Decizia din această seară a fost una necesară”, a spus Cîțu.

Dan Barna: Cîțu, mai rău ca Dragnea

Liderul USR-PLUS Dacian Cioloș a precizat că Biroul Național al USR PLUS a decis să susțină o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.

„USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Justiție în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu. Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, a arătat Dacian Cioloș.

Celălalt lider al USR-PLUS, Dan Barna, l-a apostrofat și el pe Florin Cîțu: „Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.

Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”, a spus Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, precum şi documentul prin de desemnare a lui Lucian Bode ca interimar.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
27 martie, 2024
Federația Operatorilor Români de Transport se pregătește de proteste

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

122783141712727090 ...

122783141712727090

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj

Aurelia Cristea, cea care a promovat legea prin care s-a interzis fumatul in spatiile publice ...

Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca

Șeful Serviciului de Prognoză de la Centrul Meteo Transilvania Nord, Narcis Maier, a explicat de ...

Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!