Rămâi alături de noi   facebook logo youtube logo twitter logo
buzznews logo

Programul complet al primei ediţii a Zilelor Clujului: parade medievale, concerte, concursuri, zile cu specific culinar şi multă distracţie

Lifestyle 4 Mai 2011, 17:07 de Anamaria Pascal
Spune-ti parerea
Reprezentanţii municipalităţii au finalizat programul pentru Zilele Clujului. Acesta va fi reunit într-o broşură, ce va fi tipărită în 100.000 de exemplare şi a căruit distribuţie va începe de săptămâna viitoare.

Vineri, 27 mai 2011, în Piaţa Unirii:

15:30 – Carnavalul Clujului - vor fi prezenţi cavalerii medievali care vor participa pe tot parcursul săptămânii la Serbările medievale de la Bastionul Croitorilor, dacii şi romanii din Napoca antică, care vor fi regăsiti apoi în Parcul I.L. Caragiale, animatori stradali, şi, desigur, toţi clujenii care doresc să participe
16:00 – Parada sportului clujean - juniorii cluburilor sportive din municipiul Cluj-Napoca vor porni din piaţa Păcii într-o paradă până în piaţa Unirii.
17:00 – Deschiderea oficială a Zilelor Clujului urmată de un concert Andra
18:00 – Prezentarea costumelor de carnaval şi diverse concursuri
20:00 – Concert: Deep Central şi Akcent

În aceeaşi zi, în Piaţa Muzeului:

18:00 – Concert de muzică uşoară a Şcolii Populare De Arte „Tudor Jarda”
18:30 – Concert Trupa Six Martini

Zidul Cetăţii, Str. Potaissa, Fortăreţei, I.M.Klein

12:00 – Deschiderea Fest ONG Transilvania

Ziua I - Educaţie, cercetare, asociaţii profesionale

12:00 - Târgul Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni

Cele două manifestări, Târgul meşterilor populari şi Festivalul ONG-urilor, se vor desfăşura pe toată durata săptâmânii.

Strada Mihail Kogălniceanu:

13:00 - Deschiderea „Promenadei cărţilor” - vor fi amplasate standuri de carte, vor avea loc lansări de carte, expoziţii pe tot parcursul săptămânii.

Turnul Croitorilor:

19:00 - Deschiderea Serbărilor Medievale care se vor desfăşura pe tot parcursul săptămânii. Aici veţi putea vizita un Târg al Breslelor, Piaţa de mere (mere şi produse conservate tradiţionale), Expoziţia de pictură cu subiect “Arhitectura medievală”, Expoziţia de tapiserie medievală; Expoziţie de steaguri cu însemne de breaslă, Teatrul de păpuşi tradiţionale. Tot aici va funcţiona o şcoală medievală de pictură, o şcoală de gastronomie medievală, o şcoală de scrimă şi una de tir cu arcul.

Cinematograf Florin Piersic:

Cu sprijinul British Council, vor fi proiectate în fiecare zi, de vineri şi până luni, de la 12.00 şi de la 14.00 o serie de documentare britanice. Intrarea va fi liberă.
De la ora 23:00 – Petreceri tematice în cluburile partenere

Sâmbătă, 28 mai 2011

De la ora 8.00, in Grădina Botanică va avea loc un tur ghidat şi de observaţii ale păsărilor din gradină împreună cu un doctorand care face un studiu cum nu s-a mai făcut din 1977, asupra păsărilor din Grădina Botanică.

Pe Platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”, de la ora 10, începe un maraton al sportului, care va cuprinde competiţii de streetball, volei, handbal, ciclism, demonstraţii de arte marţiale, care se vor desfăşura până joi.

Sâmbătă este ziua de streetball masculin şi feminin.

La Casa de cultură a studenţilor, de la ora 10, se va deschide un Târg al producătorilor clujeni numit „Descoperă brandurile de Cluj” organizat în parteneriat cu Open Bridge Consortium, Camera de Comerţ şi Expo Transilvania.

În parcul I.L. Caragiale, între orele 10.30 şi 18.00 va avea loc reconstituirea cetăţii antice Napoca realizată de Asociaţia Virtus Antiqua şi de Muzeul de istorie. Aici se vor putea vedea costume de epocă, reconstituirea unor ateliere meşteşugăreşti, lupte de gladiatori, prezentarea ruinelor din zonă realizată de istorici.

Turnul Croitorilor

11:00 – 22:00 Serbările medievale ziua a 2-a.

Pe strada Mihail Kogălniceanu, între orele 11 şi 19: Promenada Cărţilor.

De la ora 13:00 - Parada personajelor literare, mini-spectacol organizat de Uniunea Scriitorilor şi Inspectoratul Scolar. Se vor acorda premii în cărţi pentru cele mai bune costume.

În Piaţa Muzeului, de la ora 15.00, se va desfăşura un Atelier de artă dramatică cu trupa de teatru PUNCT, apoi un Recital de muzică folk cu laureaţi ai festivalului “Invitaţie la Castel”, formaţia “Flori de măr” a Casei de Cultură a municipiului şi elevi ai Şcolii Populare De Arte “Tudor Jarda”.

În Piaţa Unirii, între orele 17 şi 18, un concert de Fanfară organizat de Asociaţia muzicală „Forte Fortissimo”, Asociaţia Trompetiştilor din România şi Fanfara Armatei.
De la ora 20, Concert Andreea Bănică, Semnal M şi Iris.

Duminică, 29 mai 2011

- Finala concursului concurs de Treasure Hunting “Descoperă comorile din inima Transilvaniei”
- Târgul de jucării de pe Eroilor de la ora 11.00
- Acţiunea "Micul bicilist” de pe platoul Sălii Sporturilor de la ora 9.00

Pe Str. Mihail Kogălniceanu, duminică va fi Ziua Lucian Blaga - ora 12:00 - Recital Lucian Blaga cu actriţa Elena Ivanca.
- Recital de poezie susţinut de poeţi clujeni cu acompaniament muzical
- Proiecţii sub genericul „Paşii Poetului la Cluj” acţiuni organizate de Societatea Culturală Lucian Blaga.
15:00 - Eseu teatral Lucian Blaga oferit de Şcoala Populară De Arte “Tudor Jarda”

În Piaţa Muzeului de la ora 16.00 - Teatru de păpuşi, apoi trupa irlandeză Shamrock şi un spectacol de teatru.

În Piaţa Unirii:

11.00 - Festivitatea de premiere a competiţiei pentru liceeni “Arhitecţii viitorului - Cluj-Napoca în anul 2020”.
18:00 - “Clujeni de talent” - Corurile Junior Vip si Transylvania Voces conduse de Anca Mona Marias
- Spectacol al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”
- Gala Operelor Clujene - Corurile şi Orchestrele Operei Naţionale Române şi a Operei Maghiare. În program: Arii şi coruri celebre din opere şi operete. Dirijor: Jozsef Horvath.
- Spectacol al Filarmonicii Transilvania. Dirijor Radu Popa.
- Recital de poezie Florin Piersic.

Luni, 30 mai 2011

- continuă acţiunile pe strada Kogălniceanu, la Turnul Croitorilor, în Parcul I.L. Caragiale, la
Zidul Cetăţiii, la cinematograful Florin Piersic.

La Casa de cultură a studenţilor, de la ora 18: Miss Universitas şi un Concert Smiley.

În Piaţa Muzeului, de la ora 17, spectacol al Companiei de teatru “Viceversa” a Casei de Cultură a municipiului Cluj-Napoca.
De la 18.00: Concert de jazz cu două trupe ale Casei de Cultură a Studenţilor (Transilvania Brass şi Swinging Train).
De la ora 21.30, pornind din Piaţa Muzeului, Centrul Cultural German organizează proiecţii de scruit metraje pe câteva clădiri din centrul oraşului.

În Piaţa Unirii este ziua muzicii şi dansului popular.

De la ora 18.00 puteţi urmări ansamblurile folclorice Mărţişorul, Românaşul, Mugurelul, Ordogtergye, Dor Transilvan, Tradiţii, Doina Clujului, Crăişorul, Mazel Tov şi altele, precum şi orchestra Cununa Transilvană. Nu vor lipsi solişti îndrăgiţi precum: Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Aurel Tămaş şi Ioan Bocşa.

Seara se va încheia cu un recital poezie susţinut de Dorel Vişan.

Marţi, 31 mai 2011

- continuă acţiunile pe strada Kogălniceanu, la Turnul Croitorilor, în Parcul I.L. Caragiale, la Zidul Cetăţiii, la Sala Sporturilor.

În Piaţa Muzeului, de ora 17.00 vor avea loc o serie de concerte. Mai întâi un concert de muzică medievală, iar apoi un concerte cu o trupă irlandeză (Shamrock) şi un altul cu o trupă italiană (L-altra Italia), cele două participând la Zilele municipiului în urma colaborării cu British Council şi cu Centrul Cultural italian.

În Piaţa Unirii, de la ora 18.30 şi până la 22.30 - seară de folk. Participă: Mircea Vintilă, Magda Puskas, trupa clujeană Emeric Set, Andrei Păunescu, Florin Săsărman, Vasile Mardare, Octavian Bud, Valentin Moldovan, Ioan Onişor şi Ionuţ Mangu, Adrian Bezna, Cătălin Stepa.

Miercuri, 1 iunie 2011

- continuă acţiunile la la Turnul Croitorilor, în Parcul I.L. Caragiale, la Zidul Cetăţiii, la Sala Sporturilor.

Acţiuni pentru copii:

În Piaţa Muzeului, de la ora 10.00, se organizează o serie de ateliere de creaţie pentru copii: desene, figurine din lut, origami, baloane modelate, face-painting.
De la ora 13.00 - spectacole pentru copii şi o paradă a eroilor din basme.
De la ora 16.00 - Teatru de păpuşi cu Teatrul Puck.

După amiază, adulţii recuceresc Piaţa Muzeului. Aici vor fi programate concerte susţinute de clujeni: Raluca Ghiran şi trupele Mute şi Maya.

Pe strada Mihail Kogălniceanu, de la ora 13.00, vom avea lansarea volumului „Clujul din poveşti”, editat de Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor.

Centrul Cultural Italian s-a pregătit cu desene animate, iar Centrul Cultural Francez va organiza o proiecţie de scurt metraje pentru copii.

În Piaţa Unirii:

10:00 – Tradiţionalul marş al acţiunii „Iubesc clujul curat” şi festivitatea de premiere.
11:00 – Premiile concursului Fii primar pentru o zi
20:00 Seara şlagărele muzicii româneşti. Participă Ilie Micolov, Mihai Constantinescu, Gabriel Dorobanţu.

Joi, 2 iunie 2011

- Continuă acţiunile la Turnul Croitorilor, pe strada Kogălniceanu, în Parcul I.L. Caragiale şi la Sala Sporturilor, la zidul cetăţii.

Este ultima zi pentru Serbările medievale de la Turnul Croitorilor şi pentru Promenada cărţilor de pe strada Kogălniceanu.

Joi, 2 iunie, la Fabrica de Pensule, strada Henri Barbusse 59-61, se va desfăşura un o Conferinţă despre oraş, cultură şi dezvoltare în perspectiva proiectului Cluj-Napoca 2020 - Capitală Culturală Europeană.

Ultimul eveniment de amploare se petrece în Piaţa Lucian Blaga, de la ora 20:00, unde va avea loc un Concert Luna Amară şi Speak Floyd. Va avea loc apoi o proiecţie 3D de 10 minute pe Casa de Cultură a Studenţilor.

Seara se încheie cu o proiecţie de film pe Casa de Cultură, o avanpremieră la TIFF. Proiecţia 3D în spaţiul public reprezintă o premieră pentru Cluj-Napoca şi la această dimensiune şi pentru România.

Vineri, 3 iunie 2011

Este ultima zi şi pentru acţiunile din parcul I.L. Caragiale, unde este reconstituită cetatea antică Napoca, şi pentru cele de la zidul Cetăţii (str. Potaissa, Forţăreţei şi I.M. Klein) - unde se desfăşoară Festivalul ONG-urilor şi Târgul Meşterilor Populari Clujeni.

De asemenea, este ultima zi şi pentru evenimentul culinar care se desfăşoară la Memo 10, restaurantul Primăriei. De altfel, ca evenimente speciale trebuie să le amintesc pe cele culinare

Evenimente culinare:

Memo 10 - Restaurantul Primăriei, se desfăşoară un Festivalul Culinar Internaţional

Vineri - Ziua culinară maghiară
Sâmbătă - Ziua culinară indiană
Luni - Ziua culinară coreeană
Marţi - Ziua culinară japoneză
Miercuri - Ziua culinară italiană
Joi - Ziua culinară olandeză
Vineri - Ziua culinară franceză

Sâmbătă, pe strada Mihail Kogălniceanu - 17:00 – Frigăruia record a blogerilor clujeni (eveniment preparat de Adrian Hădean).

Oameni

Vor lua parte la zilele municipiului Cluj-Napoca, nu ca spectatori, ci ca actori direct implicaţi, aproximativ 5.000 de oameni.

Expoziţii speciale organizate cu prilejul zilelor municipiului

Primăria va gazdui în această perioadă două expoziţii speciale:
În Sala de sticlă: “Istoria administraţiei locale la Cluj-Napoca” în organizarea Arhivelor Naţionale.
În Sala Mică – expoziţia de fotografie “Clusium Urbe Nostrum” - Clujul fotografiat de clujeni, organizată de Asociaţia Art Image (Mircea Albu).

Costuri

Parteneriatele pe care le avem cu cei patru sponsori principali (Ursus, Nokia, Cosmote,Loteria Română) şi alţi sponsori secundari implică faptul că nu vor fi folosiţi bani de la bugetul local, totate cheltuielile sunt acoperite de sponsori. Suma totală este sub 80.000 de euro.

BMW a pus la dispozitia Primariei, pe perioada întregului eveniment, a trei maşini cu şofer, pentru delegaţii străine care vin la Cluj-Napoca.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte BUZZNEWS pe FACEBOOK!

Taguri:

Spune-ti parerea

Din aceeasi categorie

nu esti pasionat de moda? iata cateva trucuri pentru a arata impecabil intotdeauna!
In general, majoritatea barbatilor nu acorda foarte mare importanta trend-urilor si modei, in general, iar acest lucru este normal. In ...citeste tot
top 5 obiecte decorative care pot schimba infatisarea livingului tau
In ziua de astazi, fiecare isi doreste sa aiba o locuinta moderna, cu personalitate, plina de obiecte interesante, deosebite, care ...citeste tot
sfaturi utile pentru parintii la inceput de drum - perioada pre si post natala
Recent ai aflat ca familia iti va fi intregita de un copil? Iti doresti ca acesta sa beneficieze de toata ...citeste tot

Comentarii

Nu exista nici un comentariu pentru aceasta stire.

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată
Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nume Email Mesaj 8 + 2 = .... (in litere)

Editorial

Raul Chis

Dar Primaria lui Emil Boc nu simte deocamdata probabil energia negativa a soselelor, cata vreme acei soferi ardeleni aflati in pragul AVC isi vor consuma ...

Claudiu Padurean

Totuşi, s-a schimbat ceva: România are mai puţină speranţă. În toamna anului 2015, am crezut că, în sfârşit, se vor schimba nişte lucruri. Oamenii care ...

Adrian Titus

Gașca Zurli a făcut un moment dedicat acestei mascote – un cântecel drăguț despre cum avem nevoie de șervețele la masă. Asta după ce la ...

Bianca Padurean

Sunt convinsă că şi alţi părinţi au trecut prin acelaşi calvar ar alegerii şcolii. Am trecut şi prin faza în care a trebuit să-mi fac ...

Vlad Pintea

Una singură: ELIMINAREA statului din chestiuni private, aici de-a dreptul intime. Reglementarea abuzivă a relațiilor dintre persoane responsabile, înzestrate cu conștiință și liber arbitru, este cea mai ...

Stiri pe scurt

Clujul va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor în 2019
Ediţie Specială DIECE - Reverberaţiile totalitare din Europa Centrală şi de Est
Managerii de la BRD, Bitdefender, Bosch și Emerson, invitații speciali ai conferinței „Putere prin oameni”
Lucrările de modernizare a drumului județean Gilău–Someșu Rece–Mărișel–DN 1R, în faza de asfaltare
Regulament nou de finantare a cultelor, sportului sau ONG-urilor din judetul Cluj
Alin Tise il invita pe David Ciceo la o intalnire de clarificare
Riscuri pentru proprietarii de imobile din Cluj care au efectuat reparatii
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot
Doua noi puscarii in Romania
Hypermarketuri amendate de primarie

Ultima ora

Teatrul „Puck” se alătură campaniei „Artiștii pentru artiști” 2019
Jazz in the Park lansează în 21 martie concursul Art in the Park
Cluj, capitala Startup-urilor: a început Startup Europe Summit 2019!
Alianța Alternativa Dreaptă și-a anunțat primii 5 candidați la europarlamentare
MFP transmite zilnic CNAS situația actualizată a contribuțiilor pentru sănătate achitate
AMÂNARE: Noul termen de depunere a declarației unice este 31 iulie
STUDIU: Succesul scolar poate sa depinda de ambientul spatiului personal
O comisie a incercat sa puna lacat pe Imprimeriile Ardealul, angajatii au protestat
Raport dezastruos pentru România publicat de Comisia Europeana: Țara, dincolo de propagandă
AVANTAJE: Cazino online sau offline, ce alegi in 2019?

Filosoful si dizidentul ungar G.M. Tamás a declarat intr-un interviu acordat Via Cluj TV ca nu exista in acest moment in ... citeste tot

Profesorul salajean Mircea Groza este unul dintre acei pasionati de gastronomie care exploreaza cu interes bucataria ardeleneasca. In aventura sa ... citeste tot

Wizz Air a început operarea a noi rute de la bazele sale din Cluj-Napoca și Iași. Cu două zboruri săptămânale, ... citeste tot

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o vineri pe doamna cocoțată în scaunul de premier al României după ce aceasta a ... citeste tot

Parteneri

Te invitam sa tinem legatura si prin Facebook